Search
Close this search box.
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Εν μέσω αντιδράσεων συνεχίζονται οι ΝΑΤΟϊκές εργασίες

Την πλήρη αντίδραση τους στην συμμετοχή της Αλεξανδρούπολης στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς εξέφρασαν για άλλη μία φορά τα μέλη της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

“Τα περί «ασφάλειας και σταθερότητας» από την παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών είναι παραμύθι για μικρά παιδιά. Κανένα «προκεχωρημένο φυλάκιο» δεν ήταν ποτέ και πουθενά ασφαλές. Αντίθετα, ήταν πάντα στόχος αντιποίνων από τους αντιπάλους του”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ενώ σε άλλο σημείο της αναφέρει: “τα συνθήματα που ακούστηκαν χτες, κατά την αγωνιστική «υποδοχή» των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα επικίνδυνα σχέδια, καμία διευκόλυνση, ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, χρειάζεται να γίνουν υπόθεση κάθε εργαζόμενου, επαγγελματία, νέου”.

Την ίδια ώρα πάντως, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι εργασίες είναι πυρετώδεις και πολλά “μέτωπα”. Το θηριώδες πλοίο ENDURANCE, το οποίο μάλιστα θα “χρυσώσει” τα ταμία του Οργανισμού Λιμένος με τα τέλη ελλιμενισμού που θα καταβάλει, έχει ξεκινήσει ξεφορτώνει κοντέηνερς, ενώ στα γραφείο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης γίνονται επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων, όπως αυτή που επικοινώνησε μέσω facebook ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κώστας Χατζημιχαήλ, γράφοντας ότι δέχτηκε  “Επίσκεψη του Στρατηγού Διοικητή του 21st Theater Sustainment Command των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής, Υποστράτηγου Christopher Mohan στις εγκαταστάσεις του ΟΛΑ και επιθεώρηση στο νέο εμπορικό τερματικό του λιμένα της Αλεξανδρούπολης όπου πραγματοποιείται η εκφόρτωση μεγάλου αριθμού conteiners, οχημάτων και πτητικών μέσων στα πλαίσια των επιχειρήσεων Poseidon Trident 2021 του NATO! Τον Στρατηγό Mohan συνόδευε ο Στρατηγός Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Έβρου, Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης”.