Το Ελεγκτικό Συνέδριο δικαίωσε την Dasteri AΕ για ένα μεγάλο έργο στο Δήμο Λαυρεωτικής

Πράσινο φως και άρα δικαίωση πήρε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η εταιρία Dasteri A.E. που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη και είχε αναλάβει την αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Λαυρεωτικής με λαμπτήρες LED.

Η ανάληψη του έργου από τη συγκεκριμένη εταιρία είχε αμφισβητηθεί και κριθεί από αυθαιρέτως από ορισμένους ως μη σύννομη, αλλά το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδότησε και “έκλεισε στόματα” με την απόφαση 282/2021 που αναφέρει τα εξής:

Το έγγραφο έφερε στη δημοσιότητα το e-evros.gr

Διαλύονται τα Fake News 

Πέρα από την εμπράγματη δικαίωση της εταιρίας, η συγκεκριμένη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί και ένα ουσιαστικό επίτευγμα στη μάχη κατά των fake news καθώς δεν ήταν λίγα εκείνα τα ΜΜΕ που είχαν δημοσιεύσει τα περί μη σύννομης διαδικασίας αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο.

Οι εν λόγω δημοσιεύσεις καταφανώς σπίλωσαν τη φήμη και την υπόσταση της εταιρίας που δραστηριοποιείται από το 1976 και έχει διαγράψει έως τώρα μία πολύ επιτυχημένη πορεία. Επομένως, η απόφαση αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποκαθιστά και την φήμη της εβρίτικης εταιρίας την οποία επιχείρησαν να σπιλώσουν κάποιοι διαδίδοντας fake news με πηχυαίους μάλιστα τίτλους προκειμένου να κάνουν τις δημοσιεύσεις τους ακόμη πιο πειστικές.

Άλλωστε, η υπερπροβολή μιας είδησης, ενίοτε και με τρόπο που αγγίζει τα όρια του κιτς (π.χ. χρωματιστά γράμματα, εναλλαγή κεφαλαίων-πεζών) συνήθως συνιστά προσπάθεια να σερβιριστούν στο κοινό fake news.