Έβρος: Ποιοι αυτοδιοικητικοί επιθυμούν την μετακίνηση του Γραφείου Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα;

Μία νάρκη στο φαινομενικά αρραγές αυτοδιοικητικό μέτωπο του Έβρου σχετικά με την αρνητική στάση στο ενδεχόμενο επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, βάζει το Υπουργείο Μετανάσρευσης και Ασύλου, σε απάντηση που έδωσε σε σχετική αναφορά του Εβρίτη βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Απαντώντας, λοιπόν, ο Υπουργός Μετανάστευσης αναφέρει ότι όντως σχεδιάζεται μετακίνηση του Γραφείου Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα, ενώ γίνεται λόγος και για σχετική επιθυμία “αυτοδιοικητικών”. Η απάντηση αναφέρει επακριβώς: “Σας γνωρίζω ότι το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου σχεδιάζεται πράγματι να μεταφερθεί στην Καβάλα, όπου λειτουργεί ήδη Δομή Φιλοξενίας και κατά συνέπεια το Γραφείο θα έχει περεταίρω αντικείμενο δράσης. Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην προσπάθεια του να αποσυνδέσει τον ακριτικό Έβρο από την μεταναστευτική κρίση, σύμφωνα με τις επιθυμίες και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την ενέργεια του αυτή, περιορίζει την παρουσία του στο Νομό”

Η απάντηση πάντως είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που δεν καθιστά σαφές το αντικείμενο των “των επιθυμιών της τοπικής αυτοδιοίκησης”. Τουτέστιν, η τοπική αυτοδιοίκηση επιθυμεί την μεταφορά του Γραφείου ή την αποσύνδεση του Νομού από την μεταναστευτική κρίση; Και, επίσης, σε ποιον βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρεται ο Υπουργός; Στον Α’ ή στον Β’;
Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: Να εκδώσει σχετικό ψήφισμα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης
Εν τω μεταξύ, η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καλεί τη δημοτική αρχή να εκδώσει σχετικό ψήφισμα υποστήριξης της παραμονής του Γραφείου Ασύλου στην πόλη σε συνέχεια μάλιστα και του αιτήματος των εργαζομένων σε αυτό.
Η παράταξη είχε θέσει σχετικό θέμα στη συνεδρίαση του οργάνου στις 17-02-2021, ωστόσο αν και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ταχθεί συλλήβδην υπέρ του αιτήματος, το ψήφισμα δεν είχε εκδοθεί.