Έβρος: Την παραίτηση του Ν. Μηταράκη ζητά το ΑΚΚΕΛ λόγω του σκανδάλου Λιγνάδη

Μία άλλη διάσταση στο σκάνδαλο Λιγνάδη, δίνει ο Εβρίτης επικεφαλής του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, Βάκης Τσιομπανίδης. Ο κος Τσιομπανίδης ζητά την παραίτηση του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, μετά τα όσα ακούγονται για την υπόθεση του πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς όπως λέγεται από το κρεβάτι του περνούσαν και ανήλικοι πρόσφυγες. Γράφει ο κος Τσιομπανίδης στην ανακοίνωσή του:

“Την παραίτηση (ή αποπομπή αν δεν παραιτηθεί) του κ. Μηταράκη ζητά το ΑΚΚΕΛ μετά από την αποκάλυψη ότι ο κ. Λιγνάδης ήταν … παραλήπτης παιδιών για θεατρική εκπαίδευση προφανώς από κύκλωμα τράφικινγκ ανηλίκων-ασυνόδευτων μεταναστών από διάφορες δομές, για τις οποίες την ευθύνη έχει ο κ. Μηταράκης.
Ο κ. Λιγνάδης υποτίθεται ότι δίδασκε θέατρο στα παιδιά. Αλήθεια, μήπως δίδασκε τραγωδίες; Μήπως την πρωθυπουργική έκδοση από την «Αντιγόνη του Σολινταριτή»; Και δεν υπερβάλλουμε. Δεν είναι δυνατόν ανήλικα προσφυγόπουλα να τα παίρνουν από δομές φιλοξενίας, να τα πηγαίνουν στο σπίτι φερόμενου παιδεραστή (με πολλά στοιχεία) και να μην έχει παραιτηθεί ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης. Αν ήταν υπουργός στην Ιαπωνία δεν θα είχε απλά παραιτηθεί, αλλά ήδη θα είχε κάνει χαρακίρι για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Κυκλοφορούν μάλιστα φήμες ότι τα παιδιά που «πέρασαν» από το σπίτι του Λιγνάδη, έφευγαν με υπογραφή Μηταράκη στο εξωτερικό ως ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ώστε να μην υπάρχουν θύματα-μάρτυρες. Τώρα κ. Μηταράκη ερμηνεύονται πολλά γεγονότα και εμμονές σας”

Υπό κράτηση ο Δημήτρης Λιγνάδης 

Εν τω μεταξύ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, αφού ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται πλέον στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του και οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει θα είναι βαριές, με κυριότερη αυτήν της παιδεραστίας.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται πριν από δύο εβδομάδες όταν ένας άνδρας κατήγγειλε περιστατικό βιασμού και αποπλάνησης από τον κατηγορούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη στο site 2020mag.gr ως που η σωρεία των καταγγελιών οδήγησε σε συνέντευξη τύπου την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και την από πλευράς της υποβολή μήνυσης σε βάρος του πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πάντως, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει μεγάλους πολιτικούς τριγμούς ενώ οι καταγγελίες συνεχίζονται τόσο στα ΜΜΕ, όσο όμως και στα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα.