Βάζει φρένο στον σχεδιασμό για το ΚΥΤ Φυλακίου η Ντόρα Μπακογιάννη;
Μία αινιγματική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook έκανε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη. Η κα Μπακογιάννη είχε συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και συζήτησαν και για το σχεδιασμό που αφορά την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.
Η ίδια έγραψε: “Συζήτησα σήμερα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
Νότης Μηταράκης τις εξελίξεις στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης στην Θράκη. Είναι φανερή η πρόοδος στην προστασία των συνόρων μας και στην αναγκαία εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. ⠀
Του μετέφερα τους προβληματισμούς της διακομματικής επιτροπής ανάπτυξης της Θράκης σχετικά με το ΚΥΤ Φυλακίου, τους οποίους συμμερίζεται, και γι’ αυτό θα επανεξετάσει το ζήτημα και σύντομα θα ανακοινώσει τις τελικές ρυθμίσεις”
Αυτό που καθιστά αινιγματική την ανάρτησή της είναι το ότι δεν διευκρινίζει τους “προβληματισμούς” της Επιτροπής, αν και αυτό που μπορεί να υποθέσει κανείς είναι ότι ίσως η κα Μπακογιάννη μπορεί να λειτουργήσει ως “ανάχωμα” για να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός της επέκτασης-αύξησης δυναμικότητας του ΚΥΤ Φυλακίου, που συνιστά και τον μείζονα λόγο αντίδρασης της τοπικής (και θεσμικής) κοινωνίας.
.⠀