Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο και η Λαϊκή Συσπείρωση πήρε θέση μάχης

Για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου έχει οριστεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, η οποία μάλιστα απέχει από την προηγούμενη αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζει το γεγονός της “αργοπορίας” στον προγραμματισμό του Συμβουλίου και εξηγεί τα θέματα που ως παράταξη θα προτάξει:

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα την Τετάρτη 17-2-21 συνεδριάζει το ΔΣ, χωρίς προς το παρόν, να περιλαμβάνει ως θέμα την ενημέρωση για τις καταστροφικές πλημμύρες στο Δήμο μας. Από την πλευρά μας καταθέσαμε αίτημα ενημέρωσης για τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, για την καταγραφή των ζημιών, τον σχεδιασμό αποκατάστασης καθώς και για τα αποτελέσματα των επισκέψεων των κυβερνητικών κλιμακίων.

Καταθέσαμε επίσης αίτημα συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης του ζητήματος μεταφοράς του περιφερειακού Γραφείου Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα, ζητώντας να πάρει θέση το ΔΣ.

Επιπλέον καταθέσαμε αίτημα να συζητηθεί εκτός ημερήσιας το αίτημα των εργαζομένων ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών, ένα ζήτημα που απασχολεί από το Μάιο του 2020. Εδώ και 9 μήνες αυθαίρετης επιβολής αυξημένου ωραρίου (40 ωρών εβδομαδιαίως) στους εργαζόμενους ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών το πρόβλημα παραμένει.  Παρότι ακολουθήθηκε όλη η γραφειοκρατική διαδικασία που επιβεβαιώνει ότι πρέπει να εφαρμοστεί το 30ωρο και για τους εργαζόμενους του ΕΣΠΑ η διοίκηση του Πολυκοινωνικού και του Δήμου δεν εφαρμόζουν το νόμο.
Αποδεικνύουν πόσο επιλεκτικοί είναι ειδικά όταν αφορά σε δικαιώματα εργαζομένων. Αποδεικνύουν πως ακολουθούν το δόγμα «κάνω ό,τι θέλω γιατί έτσι με βολεύει χωρίς να λογαριάζω τίποτα ».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στο ΔΣ του Πολυκοινωνικού καταψηφίσαμε από τον Μάιο του 2020 την επέκταση του ωραρίου και από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε το θέμα με ανακοινώσεις και ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΣΠΑ επαναφέρουν το αίτημά τους προς τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Αυτό το αίτημα
καταθέσαμε προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η διάταξή της Συνεδρίασης που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 17/02 είναι η εξής:

  1. Αιτήσεις-Ενημερώσεις​​
  2. Έγκριση Πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το έτος 2020 (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)
  3. Ορισμός εκπροσώπου και του αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της γνωμοδοτικής επιτροπής​​ από τον Ο.Λ.Α. Α.Ε.,​​ για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων​​ ​​ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)
  4. Ορισμός εκπροσώπου και του αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της γνωμοδοτικής επιτροπής​​ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης,​​ για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων ​​ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)
  5. Συγκρότηση “Επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών” για το έτος 2021​​ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)
  6. Έγκριση τροποποίησης της 115/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση “Νέου Κανονισμού Παραχώρησης και Χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων”»​​ (Εισηγ. κ. Τανταλάκης Θ.)
  7. Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για καθορισμό της χρήσης της αιτούμενης προς​​ παραχώρηση δημόσιας έκτασης σε​​ αγρόκτημα Μάκρης (Εισηγ. κ.​​ Παλαιολόγου Κ.)
  8. Έγκριση δωρεάν παραχώρησης χώρου,​​ επί αορίστου χρόνου,​​ στην Π.Α.Μ.Θ. για την εγκατάσταση Σταθμού Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)​​ 
  9. Έγκριση δωρεάν παραχώρησης χρήσης του κτιρίου του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Απαλού, κυριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο Λαογραφικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Συν/σμού Απαλού «Ο ΦΑΡΟΣ»​​ ισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
  10. Έγκριση δωρεάν παραχώρησης χρήσης του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Αρίστηνου, κυριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο σωματείο «ΠΕΡΙΤΑΣ»​​ (Εισηγ. κ.​​ Ψαλτοπούλου Ελ.)
  11. Έγκριση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση και λειτουργία του 19ου​​ Νηπιαγωγείου του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ.​​ Ψαλτοπούλου Ελ.)
  12. Έγκριση υποβολής αιτήματος​​ προς την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. για παραχώρηση​​ δημόσιας έκτασης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Κολγιώνης Δ.)