Β. Μαυρίδης: “Στα επόμενα 24ωρα θα ξεκαθαρίσει το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου”

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με την άποψη του Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη η ανακοίνωση της τελικής κυβερνητικής απόφασης για το ΚΥΤ Φυλακίου.

Μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφώνου Maximum Fm, ο δήμαρχος είπε ακόμη και εντός της εβδομάδας θα υπάρξει ανακοίνωση της οριστικής απόφασης γιατί “δεν κάνει καλό ούτε στην τοπική κοινωνία αυτός ο αναβρασμός, ούτε και στην κυβέρνηση”.

Εκτίμησε ακόμη ότι η τελική απόφαση θα απέχει από την εικόνα που θέλει να περάσει ο κος Μηταράκης, υπονοώντας ή έστω προβλέποντας ότι έμμεσα ότι θα υπάρξει μία υπαναχώρηση ως προς το μέρος του σχεδίου που αφορά την αύξηση της δυναμικότητας/χωρητικότητας της ακριτικής δομής.

Εν τω μεταξύ, η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας ενάντια στην επέκταση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου (που αποτελείται από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων), συνεδρίασε την Παρασκευή 12/02/2021 και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

  • Να προσκαλέσει τους εκπροσώπους/τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε συζήτηση/ ενημέρωση για το θέμα του Κ.Υ.Τ Φυλακίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 18/02/2021 και ώρα 18:00.
  • Να επιδιώξει συναντήσεις δια ζώσης με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
  • Να ολοκληρώσει άμεσα τη συλλογή υπογραφών και συλλόγων σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής αγώνα, ώστε να κατατεθούν στον κ. Πρωθυπουργό.