ΚΥΤ Φυλακίου: Μία διαφορετική άποψη από τον Γιάννη Λασκαράκη που προκάλεσε αίσθηση

Τη δική του άποψη για όσα βλέπουμε να συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με το ΚΥΤ Φυλακίου και τον κυβερνητικό σχεδιασμό επ’ αυτού, που ξεσήκωσε αντιδράσεις, καταθέστει ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην εκδότης της Εφημερίδας Γνώμη Γιάννης Λασκαράκης.

Ο κος Λασκαράκης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έγραψε:

“Αγανάκτησε η κυρία Βούλτεψη, υφυπουργός μετανάστευσης, για τα ακραία αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά συνθήματα που ακούστηκαν στην Ορεστιάδα κατα την επίσκεψη του Υπουργού της κ. Μηταράκη. Ο λόγος για το ΚΥΤ στον οικισμό Φυλάκιο του Έβρου , το οποίο η Κυβέρνηση σκόπευε να αναβαθμίσει. Ύβρεις και ακραία συνθήματα ακούστηκαν , την χούντα θυμήθηκαν και το Πασοκικό «Η Ελλάδα ανήκει στης Ελληνες», δονούσε την ατμόσφαιρα (το σύνθημα έχει πλέον υιοθετήσει ο κ. Βελοπουλος). Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία σε όλο τους το μεγαλείο. «Οποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες» λέει η παροιμία. Ανέμους έσπειρε η Κυβέρνηση όταν πέρσι τον Μάρτιο έστειλε τους οπλισμένους αγρότες και άλλους αυτόκλητους (και με το αζημίωτο) υπερασπιστές των συνόρων να κυνηγούν, να εξευτελίζουν και να βιαιοπραγούν απεναντι στους ανυπεράσπιστους μετανάστες και πρόσφυγες. Ήρωες αποκαλούσαν τους Ράμπο κυνηγούς των προσφύγων που νίκησαν τους… Τούρκους. Σήμερα θερίζουν τις θύελλες του ρατσισμού, του αντικοινοβουλευτισμού και του ανορθολογισμού. Ενα ακροδεξιό ρεύμα διατρεχει το Νόμο Έβρου, με εθνικιστικά χαρακτηριστικά . Και το δυστύχημα είναι ότι συντάσσονται μαζι του , από ιδεολογια, φόβο και δειλία, πολιτικοί όλων των κομματων, όλοι οι δήμαρχοι, όλοι/ες οι βουλευτές του Έβρου, επιστημονικοί, παραγωγικοί και πολιτιστικοί φορείς. Μαζί και η Εκκλησία της αλληλεγγύης. Και φυσικά κανείς από αυτούς δεν σκέφτεται τις επόμενες γενιές, το μέλλον αυτού του τόπου με τους ανοιχτούς ορίζοντες και τις μεγαλες δυνατότητες που του προσφέρει η Ιστορία και η Γεωγραφία. Τις ψήφους των επόμενων εκλογών σκέφτονται…”

Για την ιστορία, να πούμε ότι αν και ο κος Λασκαράκης δεν αναφέρθηκε σε κανέναν ονομαστικά, ο μοναδικός που σήκωσε το γάντι, ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα Πάρις Παπαδάκης, που αρθρογράφησε σε τοπικό site, επιχειρώντας να αντικρούσει τις απόψεις του κου Λασκαράκη.