ΚΥΤ Φυλακίου: Και δεύτερη μάρτυρας επιβεβαιώνει ότι ο Ν. Μηταράκης “απείλησε” με 10.000 μετανάστες

Η φράση του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη “αν θέλω θα το κάνω και θα φέρω και 10.000 μετανάστες” κυριαρχεί στον απόηχο της επίσκεψής του στην Ορεστιάδα και το ΚΥΤ Φυλακίου. Η φράση μπορεί να ειπώθηκε κεκλεισμένων των θυρών (εντός του ΚΥΤ Φυλακίου), πλην όμως δόθηκε στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο της Κοινότητας Φυλακίου Δημήτρη Τυρμπάκη.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο κος Τυρμπάκης μετέφερε την υπουργική δήλωση στα ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι έγινε προς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Υπουργό και μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος που τον είχε κάνει να αποχωρήσει.

Ο Νότης Μηταράκης με τη σειρά του ερωτώμενος για το αν είπε την περιβόητη φράση ή όχι αρνήθηκε κατηγορηματικά, δήλωσε ότι άκουσε τον πρόεδρο της κοινότητας Φυλακίου “με έκπληξη” και εκτίμησε ότι ο κος Τυρμπάκης έκανε αυτή τη δήλωση για να προκαλέσει ένταση.

Πλην όμως, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιώ Μυλωνά έρχεται να επιβεβαιώσει τον κο Τυρμπάκη μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Status Radio 94.2fm. Στη συνέντευξη που παραχώρησε εκεί, η κα Μυλωνά όχι μόνο επιβεβαίωσε τον πρόεδρο του Φυλακίου, αλλά υπογράμμισε ότι ο Υπουργός χτύπησε και το χέρι στο τραπέζι. Αντίστοιχη κίνηση όμως απέδωσε και στον κο Τυρμπάκη.

Παραδεχόμενη εν τούτοις ότι η φράση ειπώθηκε εν μέσω ανεβασμένων τόνων μεταξύ Τυρμπάκη – Μηταράκη, η πρόεδρος δικαίωσε τον κο Τυρμπάκη για την απόφασή του να αποχωρήσει από την συζήτηση.

Όσο για το πώς άκουσε τον Υπουργό να λέει την επίμαχη φράση, η κα Μυλωνά εξήγησε ότι η ίδια περίμενε έξω από τον χώρο της συνάντησης καθώς ο Υπουργός έβλεπε τους καλεσμένους σε ομάδες και η κα Μυλωνά ανήκε στην επόμενη ομάδα από αυτήν στην οποία συμμετείχε ο κος Τυρμπάκης και άρα περίμενε τη σειρά της.

Η συγκεκριμένη ραδιοφωνική παρουσία της κας Μυλωνά ήταν η δεύτερη στη σειρά, καθώς είχε προηγηθεί συνέντευξή της και στην εκπομπή Ζωντανή Μεθόριος με τον Νίκο Πατούνα, όπου επίσης είχε εξηγήσει ότι είχε υπάρξει αυτήκοος μάρτυρας της συγκεκριμένης φράσης.