Δ. Αλεξανδρούπολης: Ύψιστης προτεραιότητας η ανακατασκευή της γέφυρας των Λουτρών

Την “επανασύνδεση” των δύο πλευρών του οικισμού Λουτρά επιδιώκει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, μετά και τις ολοκληρωτικές ζημιές που υπέστησαν οι τρεις γέφυρες του ρέματος από τις δύο διαδοχικές θεομηνίες της 12/01 και 01/02.

Οι γέφυρες κατέρρευσαν και παρασύρθηκαν με αποτέλεσμα τα δύο μέρη του οικισμού να μην επικοινωνούν πια παρά μόνο αν κάποιος “κάνει το γύρο” – αν δηλαδή διασχίσει μία πολύ μεγάλη απόσταση για να βρεθεί από τη μία πλευρά στην άλλη.

Για την εκτέλεση του έργου της επαναύνδεσης κινητοποιήθηκε και ο στρατός και συγκεκριμένα η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ).
Ήδη τις προηγούμενες ημέρες στα Λουτρά βρέθηκε εκ νέου ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μαζί με τον Διοικητή Μηχανικού της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Νικόλαο Σολωμό, ενώ σήμερα το σημείο θα επισκέφτηκε και ο Ταξίαρχος Μηχανικού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κλούβας για καταγραφή και αποτίμηση της κατάστασης, ώστε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.
Την αποκατάσταση της γέφυρας των Λουτρών είχε θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα και ο αν. Υπουργός Στέλιος Πέτσας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, δηλώνοντας μάλιστα ότι “θα προχωρήσουμε άμεσα στο θέμα που είδαμε στον Λουτρό με τις πεζογέφυρες, όπου έχουμε ουσιαστικά μία αποκοπή του χωριού στα δύο και θα φροντίσουμε άμεσα να γίνει ό,τι μπορεί για τη μεσαία και θα δούμε για τις άλλες”,