Έβρος: Εκτός έδρας πρέπει να κινηθούν οι 60αρηδες για το “υπέροχο” εμβόλιο της AstraZeneca

“Υπέροχο” χαρακτήρισε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που παράγει η εταιρία στην οποία εργάζεται ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot. Ο Soriot κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν το εμβόλιο είναι τέλειο και είπε ότι “όχι δεν είναι, αλλά είναι υπέροχο και θα σώσει χιλιάδες ζωές”.

Το εμβόλιο της AstraZeneca για την Ελλάδα τουλάχιστον, δεν χορηγείται σε άτομα άνω των 64 ετών και έτσι η χορήγησή του άρχισε από την γηραιότερη ηλικιακή ομάδα, αυτή των 60-64 ετών.

Μόνο που, οι ανήκοντες και ανήκουσες σε αυτήν την ομάδα θα πρέπει να κάνουν ένα μίνι ταξιδάκι για να λάβουν το πολυπόθητο εμβόλιο καθώς ο Εθνικός Σχεδιασμός για τον Εμβολιασμό προβλέπει ότι τα δύο εμβόλια που διαθέτει που χώρα μας (Pfizer και AstraZeneca) θα πρέπει να χορηγούνται σε διαφορετικές εμβολιαστικές γραμμές.

Αυτό σημαίνει ότι τα Εμβολιαστικά Κέντρα που δημιουργήθηκαν από την έναρξη του εμβολιασμού και στα οποία χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer δεν δύνανται να χορηγήσουν και αυτό της AstraZeneca και έτσι έπρεπε να επιλεγούν άλλοι χώροι.

Γι’ αυτό και οι Αλεξανδρουπολίτες/ισσες της ηλικιακής ομάδας 60-64 είδαν στα σχετικά μηνύματα που έλαβαν ότι θα πρέπει να μεταβούν στις Φέρες για να κάνουν το εμβόλιο.

Αντίστοιχα, οι κάτοικοι της Ορεστιάδας θα εμβολιαστούν στο Κέντρο Υγείας Δικαίων και οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου.

Το μεσοδιάστημα των δύο δόσεων του “υπέροχου” εμβολίου της AstraZeneca είναι τρεις μήνες.