Ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη η περιοδεία του Στέλιου Πέτσα στον Έβρο

Από το Σουφλί ξεκίνησε την περιοδεία του στον Έβρο ο αν Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να σχηματίσει ιδίαν άποψη για τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι δύο ισχυρές θεομηνίες της 12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Πέρα από την ενημέρωση που είχε στο Δημαρχείο του Σουφλίου ο κος Πέτσας επισκέφθηκε και οικισμούς του Δήμου προεξάρχοντος του Μικρού Δερείου όπου είχαν σημειωθεί και οι σημαντικότερες καταστροφές.

Τον κ. Πέτσα συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης της ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σουφλίου από τις συνεχόμενες θεομηνίες που πλήττουν την περιοχή. Ενώ πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι των οικισμών, οι αγροτικές εκτάσεις και οι αγροτικές υποδομές αλλά και οι δημοτικές υποδομές, όπως η διαδημοτική οδοποιία, οι καταστροφές των γεφυρών που συνδέουν οικισμούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στα αντλιοστάσια ύδρευσης.

Εν συνεχεία μετέβη στο Διδυμότειχο, όπου επίσης έλαβε μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την κατάσταση που άφησαν οι πλημμύρες και κατέληξε στον Δήμο Ορεστιάδας.

Για σήμερα Τρίτη ο κος Πέτσας και το επιτελείο του οποίου προΐσταται θα εκτελέσουν ένα “βαρύ” πρόγραμμα που θα τελειώσει το μεσημέρι:

08:30 Συνάντηση με Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κο Χρήστο Μέτιο και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, κο Δημήτρη Πέτροβιτς
09:00 Επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης
09:30 Συνάντηση με Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κο Γιάννη Ζαμπούκη
10:00 Επίσκεψη σε σημείο καταστροφών
11:00 Δηλώσεις στα Τοπικά ΜΜΕ
13:30 Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης