Και το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει τον λεκτικό προπηλακισμό Μηταράκη στην Ορεστιάδα

Μία καταδικαστική ανακοίνωση σχετικά με όσα έγιναν στην Ορεστιάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη το μεσημέρι της Δευτέρας 08/02 εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ.

Το Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε αρχικά τις λεκτικές επιθέσεις στο πρόσωπο του Υπουργού και κάνει λόγο για ακραίες φωνές με το επίμαχο σημείο της ανακοίνωσης να αναφέρει ότι «Οι εικόνες που έρχονται από τον Έβρο είναι αποκαρδιωτικές. Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη της χώρας. Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν. Η αντίθεση μας στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι δεδομένη και αταλάντευτη. Η ανησυχία των κατοίκων και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι κατανοητή. Ούτε ο αυταρχισμός, όμως, ούτε το «αποφασίζομεν και διατάζομεν» ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα»

Την ίδια ώρα όμως το Κίνημα Αλλαγής στηλιτεύει και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, αλλά και την (πολιτική) στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών και το Ανατολικό Αιγαίο πρέπει να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών. Το κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να κλείσει. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν. Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει την πυγμή της στα Ευρωπαϊκά όργανα για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο άσυλο και τη μετανάστευση που να μη λειτουργεί σε βάρος της χώρας και των προσφύγων. Η συστράτευση για τον αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη είναι μονόδρομος για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του».