Έβρος: Όλοι οι δρόμοι δείχνουν Ορεστιάδα για το “ΟΧΙ” στο ΚΥΤ Φυλακίου

Με το κλειδί στο χέρι της μηχανής βρήκε πολλούς Εβρίτες το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να δηλώσουν το παρών στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, όπου θα βρεθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης (ο οποίος φτάνει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 12.30).

Η άφιξη του κου Μηταράκη στην Ορεστιάδα αναμένεται περίπου στις 14.00 και η πρώτη του συνάντηση θα είναι με τον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος θα του επιδόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία δεν είναι επιθυμητή από την τοπική κοινωνία η αύξηση χωρητικότητας της υφιστάμενης δομής και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας. Στις 14.30 ο Υπουργός θα συναντήσει και την Επιτροπή Αγώνα που αποτελείται από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενώ στις 16.00 θα επισκεφτεί το ΚΥΤ Φυλακίου. Μετά και από αυτή την επίσκεψη, το πρόγραμμά του ολοκληρώνεται και το πρωί της Τρίτης θα έχει έναν μικρό κύκλο επαφών στην Αλεξανδρούπολη από την οποία αποχωρεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στις 13.30.

Τα καλέσματα στη διαδήλωση

Το χορό των προσκλήσεων για συμμετοχή στη διαδήλωση της κεντρικής πλατείας Ορεστιάδας άνοιξε ο ίδιος ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και η Επιτροπή Αγώνα, που στο Δελτίο Τύπου ζητούν από τους πολίτες να παραστούν “τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα”.

Το κάλεσμα “υιοθετήθηκε” τόσο από τον Αγροτικό & Κτηνοτροφικό Σύλλογο Ορεστιάδας που ανακοίνωσε ότι “δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στα εφιαλτικά σχέδια της Κυβέρνησης να δημιουργήσει νέα δομή φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου. Καλούμε όλους τους Εβρίτες και πρωτιστως τα μέλη μας αύριο στις 1:45 μ.μ. στην συγκέντρωση που θα γίνει στο Δημαρχείο Ορεστιάδος τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας ( μάσκες, αποστάσεις ) με μια φωνη ενωμενοι να πουμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΟΜΗ!!”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής κατοίκων του Δήμου Σουφλίου που προ ολίγων μηνών είχαν διεκδικήσει την παραμονή της 7η2 Ταξιαρχίας στον Προβατώνα καθώς αυτή του συλλόγου Αινήσειο Δέλτα. Επίσης, αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και ο Αγροτικός Σύλλογος βορείο Έβρου “η Ενότητα” ενώ δικό της κάλεσμα εξέδωσε και η προσφάτων συσταθείσα ΕΑKYT, η οποία όμως καλεί σε συγκέντρωση και στο ΚΥΤ Φυλακίου, το οποίο θα επισκεφτεί ο κος Μηταράκης.