Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε Άνθεια και Απαλό, ανακοίνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με θέμα «Ετοιμότητα Αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» πραγματοποιήθηκε το βράδι της Κυριακής 07/02 στο γραφείο δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως αυτά προβλέπονται με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον συντονισμό του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, συμμετείχαν ο Αντισυνταγματάρχης Αθανάσιος Γκαχτίδης εκπρόσωπος της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης, η Διοικήτρια Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Ελένη Δερμενοπούλου, η Ελένη Φούτσα εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, η Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης Κυριακή Κερέμη, η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Έβρου Χρύσα Πρίγγα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Δήμου Αλεξανδρούπολης αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Δαστερίδης, ο Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αλεξανδρούπολης Διονύσης Μαστορόπουλος και ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας Ιωάννης Ναϊτίδης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αν. Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτριος Κολγιώνης, η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Ελένη Ιντζεπελίδου και ο δημοτικός σύμβουλος μέλος Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Γκότσης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που αναμένεται που πλήξουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, βρίσκονται ο μηχανισμός Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λιμενικού, Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας ΑΜΘ και Δήμου Αλεξανδρούπολης και οι Τεχνικές Υπηρεσίες με μηχανήματα έργου και ανθρώπινο δυναμικό.
Κατά τη διάρκεια του Συντονιστικού Οργάνου αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δ.Ε. Τραϊανούπολης (Κοινότητα Ανθείας) και στον οικισμό Απαλού για αύριο Δευτέρα 08/02/2021, λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού σύμφωνα με τo από 6/2 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ. και κορεσμού του εδάφους από τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα. Κλειστός θα παραμείνει επίσης, ο παιδικός σταθμός του Απαλού.
Παρακαλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.