Το απόγευμα της Δευτέρας ο Νότης Μηταράκης θα επισκεφτεί το ΚΥΤ Φυλακίου

Επιβεβαιωμένη είναι τελικά η επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα 08/02. Η επίσκεψη θα είναι διήμερη και μεγάλο μέρος αυτής θα αναλωθεί στο βόρειο Έβρο – το μεσημέρι της Δευτέρας λίγο μετά τις 15.00 ο κος Μηταράκης θα επισκεφτεί το ΚΥΤ Φυλακίου, ενώ την Τρίτη 09/02 ο Υπουργός θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στην Αλεξανδρούπολη.

Η απόφαση ελήφθη μεν αιφνιδιαστικά, ωστόσο λίγες μέρες πριν ο κος Μηταράκης μιλώντας με πολίτες της Χίου είχε αναφερθεί στην “ανοιχτή συζήτηση” που έχει στον Έβρο και όπως φαίνεται έρχεται να την κλείσει. Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο το κλίμα δεν είναι πολύ θετικό υπέρ του.

Αν λάβει κανείς υπόψη τα socia media, μάλλον αρνητικά διάκεινται οι Εβρίτες σχετικά με τον Υπουργό Μετανάστευσης ο οποίος προωθεί ένα σχέδιο που αφορά την αναβάθμιση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου το οποίο περιλαμβάνει και την αύξηση της χωρητικότητας του σε 1500 άτομα. Αυτό το σημείο είναι η θρυαλλίδα που προωθεί τις αντιδράσεις, οι οποίες μάλιστα μεγεθύνονται και υπό το πρίσμα της μεγάλης καταστροφής που έχει υποστεί ο νομός εσχάτως από τα καιρικά φαινόμενα.

Την διάσταση αυτή μάλιστα έδωσε ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, που ανάρτησε στα social media, το εξής σχόλιο: “Είναι ηλίθια, άκομψη προκλητική και λάθος χρονικά η επίσκεψη Μηταράκη. Θα έπρεπε να πει κάποιος στον κύριο αυτόν ότι έρχεται σε ένα νομό που οι βασικές υποδομές του έχουν καταστραφεί, οι άνθρωποι του είναι σε απόγνωση έχουν χάσει περιουσίες και πάνω από 100000 χιλιάδες στρέμματα είναι ακόμη πλημμυρισμένα. Δυστυχώς αν και αυτήν την χρονική στιγμή θα έπρεπε να επικεντρωθούμε όλοι στην επούλωση των πληγών στην ανασυγκρότηση του Νομού μας και στην στήριξη των κατοίκων του ασχολούμαστε με αυτόν τον κύριο και τις εμμονές του. Επαναλαμβάνουμε ότι τα τοπικά κομματικά στελέχη πρέπει να βγουν μπροστά και να στηρίξουν τον τόπο τους”.

Σημειώνεται ότι το ίδιο διήμερο με τον κο Μηταράκη θα περιοδεύει στον Έβρο και ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.