Περιφέρεια ΑΜΘ: Αρχίζει να λύνεται σιγά-σιγά ο ΔΕΣΜ-ΟΣ της Μη Επιστρεπτέας

Σοβαρές επισημάνσεις που αν μη τι άλλο πρέπει να απαντηθούν από τη Διοίκηση τόσο της Περιφέρειας ΑΜΘ, όσο και από τη Διοίκηση της ΔΕΣΜ-ΟΣ κάνουν τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αναφορικά με το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης που ακόμη δεν έχει αποφέρει χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, τα Επιμελητήρια υπογραμμίζουν κατ’ αρχήν το πολύ σημαντικό γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν γίνει οι διαδικασίες για τη Συλλογική Απόφαση Έργου Περιφέρειας (ΣΑΕΠ), που σημαίνει ότι ΔΕΝ έχει γίνει η πίστωση των απαιτούμενων πόρων στους αντίστοιχους λογαριασμούς (για το συγκεκριμένο πρόγραμμα)!

Επιπλέον, η Διοίκηση της Περιφέρειας και οι υπηρεσίες, δεν μερίμνησαν ώστε να ολοκληρωθεί το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, διαμέσου του οποίου οι εγκεκριμένες προτάσεις, μπορούν και πρέπει να υποβάλλουν τα αιτήματα πληρωμής τους.

Είναι γεγονός, ότι με την πρώτη ανακοίνωση της ένταξης περίπου 1.000 δικαιούχων (από της 21.500 συνολικές αιτήσεις), ο κ. Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα πληρώνονταν εντός 10 ημερών. Δυστυχώς έχουν περάσει 50 ημέρες και οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρωθούν στα τέλη Φεβρουαρίου, αν και εφόσον γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες εγκαίρως.

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση τα Επιμελητήρια υποστηρίζουν ότι με τον ρυθμό που κινείται η διαδικασία και αν όλα πάνε καλά, τότε χρήματα σε δικαιούχους θα πιστώνονται έως και… το τέλος Ιουνίου!