“Η συζήτηση στον Έβρο είναι ανοιχτή” δηλώνει για το ΚΥΤ Φυλακίου ο Ν. Μηταράκης

Τη δέσμευση ότι θα επανέλθει στη συζήτηση που έχει ανοίξει στον Έβρο για το ΚΥΤ Φυλακίου κατέθεσε ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης σε ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση που είχε με πολίτες της Χίου για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Δύο από τις 50 ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ο κος Μηταράκης αναφέρονταν στο ΚΥΤ Φυλακίου καθώς η συζήτηση έγινε μέσα από τα social media και συνεπώς είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν άτομα από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Ο κος Μηταράκης είπε μεταξύ άλλων ότι “προχωράμε στη δημιουργία κλειστής Δομής κράτησης στον Έβρο” εννοώντας προφανώς το ΚΥΤ Φυλακίου και μάλιστα ενέταξε αυτή τη δημιουργία στο τρίπτυχο των δράσεων της κυβέρνησης για την προστασία των συνόρων στον Έβρο. Τα άλλα δύο μέτρα είναι ο Φράχτης και η αύξηση της δύναμης της Συνοριοφυλακής.

Σημαντική παράμετρος που ορίζει τρόπον τινά την κυβερνητική πολιτική για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο είναι το γεγονός από τον Έβρο δεν γίνονται επιστροφές παρατύπως εισερχομένων στην Τουρκία καθώς αυτό δεν προβλέπεται στη Συμφωνία της Ε.Ε. με τη γειτονική χώρα.

Σε άλλο σημείο, ο κος Μηταράκης ανέφερε ότι στον Έβρο υπάρχει μία συζήτηση για την αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι θα επανέλθει σε αυτήν.