Διήμερη η περιοδεία στον Έβρο θα κάνει ο Στέλιος Πέτσας στις 8 & 9/02/2021
Διήμερη περιοδεία στον Έβρο θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Η περιοδεία του έχει διευθετηθεί για τις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2021. Οι λεπτομέρειες για την επικείμενη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού στον Νομό Έβρου και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2021 συζητήθηκαν και κατά την πρόσφατη επίσκεψη που έκανε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.
Στην σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Ν. Έβρου
Χρήστος Δερμεντζόπουλος , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Μπόγδης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Μαστορόπουλος.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Ζαμπούκης ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που επέφεραν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας, με τη θέσπιση μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων και συγκεκριμένα:
• Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν στον Ν. Έβρου από ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνακόλουθες πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου 2021
• Άμεση έλευση της αρμόδια επιτροπής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για την καταγραφή των καταστροφών στις κτιριακές υποδομές
• Αφορολόγητο και ακατάσχετο των πάσης φύσεως ενισχύσεων προς τους πληγέντες
• Αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης στις πληγείσες περιοχές
• Έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας στις πληγείσες περιοχές.
Επίσης, ο κ. Πέτσας ενημερώθηκε για το μέγεθος των ζημιών που υπέστη το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης με σχετική Τεχνική Έκθεση που του παραδόθηκε και συζητήθηκε η ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση καίριων υποδομών και εκπόνησης υδραυλικής μελέτης-διευθέτησης, για την οριστική επίλυση του προβλήματος των πλημμυρών που επηρεάζουν την περιοχή Απαλού- περιοχής αεροδρομίου-Άνθειας, καθώς επίσης Δ.Ε. Τραϊανούπολης και Δ.Ε. Φερών.
Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης των νέων γεωφυσικών συνθηκών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών στον ορεινό όγκο του δήμου Αλεξανδρούπολης.