Αλεξανδρούπολη: Απατεώνας προσποιούνταν τον αιρετό και απέσπασε περίπου 6.000 ευρώ από θύμα

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, απάτη σε βάρος επιχείρησης στον Έβρο, που διαπράχθηκε την 4-2-2021.

Από τους παραπάνω αστυνομικούς σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός ημεδαπού.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης, με τον οποίο συμφώνησε υποτιθέμενη αγορά προϊόντων αξίας 600 ευρώ.

Στη συνέχεια της συνδιαλλαγής τους, ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής 6.000 ευρώ, αποστέλλοντάς ταυτόχρονα στον παθόντα πλαστό παραστατικό μεταφοράς χρημάτων και του ζήτησε να του επιστρέψει την υποτιθέμενη χρηματική διαφορά, καταφέρνοντας να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 5.380 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά ο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί -χωρίς να σημαίνει υποχρεωτικά σύνδεση των περιστατικών μεταξύ τους – ότι πριν από μερικές ημέρες (20/01), ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιώργος Κιζιρίδης είχε προειδοποιήσει μέσω Facebook ότι το όνομά του χρησιμοποιείται καταχρηστικά και ως εξής:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Πληροφορήθηκα σημερα και με διαφορά μισής ώρας περίπου από δύο επιχειρήσεις της πόλης μας ότι επιχειρήθηκε απάτη χρησιμοποιώντας το όνομα και την θεσμική μου ιδιότητα.
Φυσικά επικοινώνησα με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αλλά και με την Δ/νση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.
Ενημερώνω ιδίως τους επιχειρηματίες της περιοχής μας να είναι πολύ προσεκτικοί, όπως οι σημερινοί συνδημότες μας και σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με τα πραγματικά πρόσωπα που αναφέρονται, έτσι ώστε καμία και κανένας να μην πέσει θύμα!