Γ. Ζαμπούκης: “Προσδοκώ από τον κ. Πέτροβιτς να προστατεύει το έργο που καταβάλλουν οι υπηρεσιακοί και οι αιρετοί”

Επί ξυρού ακμής φαίνεται ότι κινούνται πλέον οι σχέσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αφού το λεκτικό μπρα ντε φερ μεταξύ Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς συνεχίζεται και πλέον με ντοκουμέντα.

Με σημερινή (04/02) ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος απαντά σε όσα είχε ισχυρισθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου από τηλεοπτικό βήμα, αναφορικά με τις ευθύνες του Δήμου για τον καθαρισμό του ρέματος στον Απαλό όπου χάθηκε ο πυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου T-LIVE στις 02 Φεβρουαρίου, ο κος Πέτροβιτς είχε διαμοιφθεί η εξής στιχομυθία:

ΤΣ: Ένα λεπτάκι, επειδή θέλω να μου απαντήσετε ευθέως.

ΔΠ: Ναι

ΤΣ: Δεν σας έχει ζητήσει ο Δήμος χρήματα για να φτιάξετε την παγίδα θανάτου;

ΔΠ: Όχι, δεν είναι δική μας η διαδικασία αυτή. Αυτό το κομμάτι είναι δημοτικό σας αναφέρω. Αλλά σε κάθε περίπτωση…

ΤΣ: Να ρωτήσουμε τον Δήμαρχο. Δεν σας έχει ζητήσει δηλαδή, δεν έχει αιτηθεί ο Δήμος να αποταμιευθούν κονδύλια η παγίδα θανάτου; Αυτό μας λέτε; Για να καταλάβουμε.

ΔΠ: Κοιτάξτε, ναι. Ο Δήμος, σας είπα ότι – είναι αρμοδιότητας του Δήμου. Εγώ δεν γνωρίζω ακριβώς. Όποτε μας έχει ζητηθεί συνδρομή, εμείς έχουμε συνδράμει και μάλιστα έχουν δοθεί μεγάλα κονδύλια από τις Περιφέρειες γενικότερα – και από τη δική μας Περιφέρεια για τη συνδρομή προς τους Δήμους. Γενικότερα είναι άλλα χρήματα που χρειαζόμαστε και εμείς σαφώς δίνουμε προκειμένου να υποστηρίξουμε τους δήμους και βέβαια όποτε ζητηθεί συνδρομή, αλλά το συγκεκριμένο σας αναφέρω ήταν ένα ζήτημα το οποίο…

ΤΣ: Δεν σας έχει ζητήσει. Είστε σαφείς.

Εις απάντηση αυτού του ισχυρισμού, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δίνει στη δημοσιότητα τρία έγγραφα με τα οποία ο Δήμος είχε ζητήσει τον καθαρισμό του ρέματος και σε ένα από αυτά μάλιστα γίνεται ακριβής αναφορά στο επίμαχο, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα. Το ντοκουμέντο:

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση του Δημάρχου καταλήγει με την επισήμανση ότι “η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια είναι άψογη και αρμονική και έτσι επιθυμούμε να συνεχίσει να είναι” και την προσδοκία του από τον κ. Πέτροβιτς, “ο οποίος ως δημοσιογράφος έχει πλούσια επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση των ΜΜΕ, να προστατεύει το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσιακοί και οι αιρετοί σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις”.