Ο Αλεξανδρουπολίτης φωτορεπόρτερ που πέρασε μια μέρα σε κρατητήριο των Αθηνών χωρίς λόγο

Ο Μάριος – Ραφαήλ Μπίκος κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, αλλά πλέον ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως φωτορεπόρτερ στην εφημερίδα Documento. Χθες (03/02) είχε μία σοβαρή περιπέτεια εν ώρα εργασίας καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας συνελήφθη από την Αστυνομία, παρά το γεγονός ότι είχε πάνω του όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδείκνυαν ότι βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή για να καλύψει μία διαδήλωση.

Αντιγράφουμε από το Documento:

“Τον φωτορεπόρτερ του Documento και του Documentonews.gr Μάριο-Ραφαήλ Μπίκο, συνέλαβαν αστυνομικοί, την ώρα που κάλυπτε διαμαρτυρία στα Προπύλαια για τον Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν, τον συνέλαβαν χωρίς εξηγήσεις. Και όταν τους είπε ότι είναι φωτορεπόρτερ της εφημερίδας, και επέδειξε το σχετικό έγγραφο που το πιστοποιούσε, τον έβαλαν με τη βία στο περιπολικό για να τον οδηγήσουν, όπως είπαν, στη ΓΑΔΑ χωρίς να του επιτρέπουν να επικοινωνήσει ούτε με την εφημερίδα ούτε και με δικηγόρο.

Πέρα από παρεμπόδιση αυτή καθεαυτή της ενημέρωσης και της ελευθερίας του Τύπου, ανακύπτει σοβαρό θέμα με την ποινική ευθύνη που έχουν τα συγκεκριμένα όργανα που αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και οδηγούν με περιπολικό για «εξακρίβωση στοιχείων», όπως είπαν, τον φωτορεπόρτερ ενώ τα στοιχεία του πιστοποιούνται από την ίδια την ταυτότητά του.

Μετά από κάποια ώρα και με παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ τελικά αφέθηκε ελεύθερος ο φωτορεπόρτερ του Documento”