Χαρίζει χρέη η Νέα Δημοκρατία – Όμως το ερώτημα είναι “γιατί;”

Σε μία σημαντική απόφαση που αναμένεται να ανακουφίσει μεγάλο μέρος επαγγελματιών προσανατολίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πιο συγκεκριμένα το οικονομικό επιτελείο της.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδι της 2ας Φεβρουαρίου το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να χαρίσει τα μισά χρήματα των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπετέας επιχορήγησης προς τις επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η επιστρεπτέα επιχορήγηση δόθηκε στους επαγγελματίες που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού και πρόκειται ουσιαστικά για ένα χαμηλότοκο δάνειο.

Από την άλλη πλευρά όμως αυτή η ιδιότυπη Σισάχθεια που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία μάλλον εγείρει ερωτηματικά, ειδικά δε αν σκεφτεί κανείς ότι τα φορολογικά έσοδα που αναμένονταν για το μήνα Ιανουάριο, προφανώς δεν έφτασαν ποτέ στα κρατικά ταμεία.

Συνεπώς, ενώ ο κρατικός κορβανάς εμφανίζει έλλειμμα, είναι μάλλον περίεργο το να “χαρίζονται χρέη”. Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών πάντως θα κλειδώσει και θα ανακοινωθεί το τέλος Μαρτίου και αν τελικά τα σενάρια επιβεβαιωθούν, τότε μάλλον θα έρθει σύντομα και η απάντηση στο ερώτημα “γιατί χαρίζονται τα χρέη”, που είναι σχεδόν αυτονόητη: Εκλογές.