Το ΚΚΕ περιόδευσε τον πλημμυρισμένο Έβρο και απαιτεί αποζημιώσεις για όλους τους πληγέντες

Σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες της Δευτέρας 01/02 στον Έβρο περιόδευσε την Τρίτη, κλιμάκιο του ΚΚΕ. Συμμετείχε ο γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ Διονύσης Κλάδης και ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης. 

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τους οικισμούς του Απαλού και της Άνθειας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ συναντήθηκε και με την διοίκηση του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» και το σωματείο εργαζομένων του αεροδρομίου. Στο πλαίσιο της περιοδείας, πραγματοποιήθηκε επίσης και σύντομη επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης, όπου το κλιμάκιο του ΚΚΕ μετέφερε τα συλλυπητήριά στους συναδέλφους του 46χρονου πυροσβέστη, πατέρα 3 παιδιών που έχασε άδικα τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας.

Η σορός του πυροσβέστη, βρέθηκε από συναδέλφους του σε απόσταση 400 μέτρων, κοντά στο αεροδρόμιο, αφού παρασύρθηκε από τα νερά υπερχειλισμένου ρέματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βγει από το όχημά του, μαζί με τους συναδέλφους του λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της περιοδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης ανέφερε πως από την παρέμβαση του κλιμακίου διαπιστώθηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι όσο ο λαός συνεχίζει να ανέχεται μια αντιλαϊκή πολιτική που υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή όπως του εργαζόμενου πυροσβέστη, την ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία που κινδύνευσαν, την καταστροφή καλλιεργειών και ζωικού κεφαλαίου, της λαϊκής περιουσίας, των σοβαρών υποδομών αλλά και βασικών οδικών αρτηριών ως κόστος, τόσο μεγαλύτερα δεινά τους εξασφαλίζει η από εδώ και πέρα κατάσταση. Τόνισε πως σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες για να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα που θίγουν τα λαϊκά συμφέροντα, εφόσον οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τα διεκδικήσουν και τα επιβάλλουν. Τέλος, πρόσθεσε πως το ΚΚΕ θα απαιτήσει σε κάθε επίπεδο, από την Βουλή έως και την τοπική διοίκηση την άμεση και ολοκληρωτική καταγραφή και αποζημίωση όλων των πληγέντων, όπως και την εκπόνηση μελετών και έργων συνολικής αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.