Ψυχολογική στήριξη από τo Πυροσβεστικό Σώμα λαμβάνει η οικογένεια του Γ. Ζαφειρόπουλου

Ψυχολογική υποστήριξη από αρμόδιες αξιωματικούς της ψυχοκοινωνικής μέριμνας του Πυροσβεστικού Σώματος λαμβάνει η οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου που έχασε τη ζωή του στον Απαλό της Αλεξανδρούπολης – σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών από το νηπιαγωγείο του οικισμού.

Οι αξιωματικοί ταξίδεψαν στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη “για να μπορέσουν να σταθούν και να μπορέσουν να στηρίξουν ψυχολογικά τα μέλη της οικογένειας του”, όπως δήλωσε ο ίδιος από την πρωτεύουσα του Έβρου.

“Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να εκφράσω σαν Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος τη βαθιά θλίψη μου και οδύνη μου για το περιστατικό που χάθηκε ένας λεβέντης, ένα παληκάρι από το Πυροσβεστικό Σώμα, την οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος εκτελώντας το καθήκον του με επιμέλεια, με αυτοθυσία για να καταφέρουμε να απομακρύνουμε και να διασώσουμε 21 παιδιά από ένα νηπιαγωγείο”, είπε ακόμα ο κος Κολοκούρης.

Περιέγραψε τις συνθήκες του δυστυχήματος ως “πολύ αντίξοες” και τόνισε ότι “εννοείται όλα θα έρθουν στο φως, θα έχουμε εξωστρέφεια, θα γίνει η έρευνα όπως πρέπει και τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. Όλα θα έρθουν στην επιφάνεια”. 

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη κατ’ εντολήν της πολιτικής ηγεσίας (του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη) με πρωταρχικό στόχο -κατά δήλωσή του- “να στηρίξει την οικογένεια του εκλιπόντος και να δώσει τις τιμές αυτές που αρμόζουν σε έναν ήρωα πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον”. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι “θα σταθεί όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και η πολιτική ηγεσία σύσσωμη για να μπορέσουμε να δώσουμε ό,τι πρέπει σ’ αυτή την οικογένεια που υπέστη τον άδικο χαμό αυτού του πυροσβέστη” και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος.

Ο 46χρονος Αρχιπυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά σε τσιμενταύλακα στον οικισμό του Απαλού και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή, κηδεύεται σήμερα στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου της Νέας Χιλής στις 16.00. Ο άτυχος άνδρας που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος καταγόταν από το Πραγγί του Δήμου Διδυμοτείχου και αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και τρία ανήλικα παιδιά.