Τρία πολεμικά πλοία παίρνουν τα ονόματα των πεσόντων στα Ίμια

Οι Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτορας Γιαλοψός ήταν οι τρεις επιβάτες του ελικοπτέρου που είχε πέσει ανοικτά των βραχονησίδων Ίμια εκείνο το βράδι της 31ης Ιανουαρίου 1996, που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είχαν βρεθεί σε απόλυτη κρίση και οι δύο χώρες κυριολεκτικά με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ότι τρία πολεμικά πλοία θα πάρουν τα ονόματα των τριών νεκρών της νύχτας των Ιμίων. Το όνομα του Χριστόδουλου Καραθανάση μάλιστα έχει ήδη δοθεί σε σκάφος και ακολουθούν οι άλλοι δύο.

Ο κος Παναγιωτόπουλος, έγραψε χαρακτηριστικά:

“Τον Αύγουστο το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε την 6η Πυραυλάκατο που ναυπηγήθηκε από ελληνικά χέρια στα «Ναυπηγεία Ελευσίνας». Το όνομα αυτής «#ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ».
Η 7η ΤΠΚ που θα παραδοθεί εντός του 2021 θα φέρει το όνομα «#ΒΛΑΧΑΚΟΣ». Το επόμενο πλοίο αυτού του βεληνεκούς θα ονομαστεί «#ΓΙΑΛΟΨΟΣ».
Και τα τρία πλοία του ΠΝ θα πλεύσουν μια μέρα στο Αιγαίο υπερασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως θα το ήθελαν οι 3 ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ #ΙΜΙΩΝ“.