Σε “βιβλίο συλλυπητήριων” για τον άτυχο Πυροσβέστη από την Αλεξανδρούπολη μετατράπηκε το Facebook

Σε ένα απέραντο βιβλίο συλλυπητηρίων έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες το Facebook (αλλά και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) καθώς εκατοντάδες χρήστες αφήνουν το σχόλιο τους για τον 46χρονο Πυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλο από την Αλεξανδρούπολη, που πνίγηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο του Απαλού, όπου είχαν εγκλωβιστεί λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Ανώνυμοι, αλλά και επώνυμοι χρήστες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, μοιράζονται τον θαυμασμό τους για την αυτοθυσία του, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι “η Πολιτεία θα σταθεί συμπαραστάτης στην οικογένεια του”. Πιο αναλυτικά, το μήνυμα του Πρωθυπουργού ήταν το εξής: “Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη. Η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία”. 

“Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του”, σχολίασε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

“Θρηνούμε την απώλεια του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει παιδιά. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και το Πυροσβεστικό Σώμα” έγραψε η Φώφη Γεννηματά.

Μηνύματα συμπαράστασης και συλλυπητήριων εξέπεμψαν και τοπικοί θεσμικοί φορείς, αρχής γενομένης από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης: “Πενθούμε για τον θάνατο ενός πυροσβέστη ΉΡΩΑ, ο οποίος χάθηκε την ώρα του καθήκοντος ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβίσει και να σώσει παιδιά από την πλημμύρα που προξένησε η θεομηνία.

Εκφράζουμε τη θλίψη, την οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του για τον άδικο χαμό του”. 
Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λέγοντας: “Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωες της  @pyrosvestiki. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”
Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εκδόθηκαν τρία μηνύματα – ένα από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και δύο από τις παρατάξεις Περιφερειακή Σύνθεση και Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, αντίστοιχα.
“Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τον απροσδόκητο χαμό ενός νέουανθρώπου, μάλιστα την ώρα του καθήκοντος.Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό μας τις τελευταίες ώρες, μας στέρησαν ένα άξιο στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης. Ο εκλιπών, Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, υπηρέτησε τον τόπο μας με ήθος, ευσυνειδησία, και υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του”

Το μήνυμα της Περιφερειακής Σύνθεσης: “Όλα τα μέλη της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πυροσβέστη από την Αλεξανδρούπολη που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, καθώς συμμετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού κατά τη διάρκεια του πλημμυρικού φαινομένου που εκδηλώθηκε στον Έβρο την 01/02/2021.
Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό του 46χρονου Πυροσβέστη, που με την αυτοθυσία του απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας αψηφούν ακόμη και τη ζωή τους προκειμένου να είναι συνεπείς στο καθήκον”

Το μήνυμα της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας: “Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για τον άδικο θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη από την Αλεξανδρούπολη κατά τη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού στον Απαλό του Ν. Έβρου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλη την πυροσβεστική οικογένεια της Περιφέρειας μας”

Αντίστοιχα, συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν και οι τέσσερις βουλευτές του Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Νατάσα Γκαρά.