Search
Close this search box.
Αλεξανδρούπολη: Οι Καππαδόκες τίμησαν και φέτος τον Άγιο τους

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου η Καππαδοκική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης τίμησε τον Όσιο Δημήτριο εκ Μιστίου Καππαδοκίας. Η θεία λειτουργία έγινε στον Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος χωροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τον βίο του Οσίου και προτρέψει όλους “να πάψουμε να φοβόμαστε”.

Η τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ο Όσιος Δημήτριος, τα λείψανα του οποίου μετέφεραν οι πρόσφυγες όταν εγκαταστάθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.

Στο κήρυγμα του, ο κος Άνθιμος τόνισε ότι “οι Έλληνες έχουμε φιλότιμο”, αλλά εκτίμησε ότι “έχουμε αφήσει τις πόρτες ανοιχτές και μπήκαν μέσα στην κοινωνία άλλα ήθη και άλλοι πολιτισμοί γιατί φοβόμαστε να προτάξουμε τα δικά μας”.

Υπογράμμισε ότι “οι Έλληνες έχουν ρίζες βαθιές” και τόνισε ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενοι μεν, αλλά θα πρέπει να ασπαστούν τον εν Ελλάδι τρόπο ζωής και πολιτισμό.

Χαρακτηριστικά είπε ότι “το άνοιγμα δεν είναι πάντοτε καλό” και ότι “το ξέφραγο αμπέλι δεν είναι καρποφόρο”. Το κήρυγμά του: