Ο Κυριάκος Βελόπουλος έριξε πυροτεχνήματα στο Φυλάκιο και έφυγε

Χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού εμφανίστηκε στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας ο επικεφαλής του κόμματος Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος καθώς και η κουστωδία που τον συνόδευε.

Ο νεοφανής πολιτικός αρχηγός και αεί τηλεπερσόνα έφτασε στο ακριτικό χωριό συνοδευόμενος από έναν βουλευτή και μερικούς πολιτευτές του κόμματος εκφράζοντας αμά τη αφίξη του την απογοήτευσή του που δεν ήταν παρόντες να τον υποδεχτούν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος (οι οποίοι όντως δεν ήταν).

Εν συνεχεία “μάλωσε” τους κατοίκους καθώς η συγκέντρωση ήταν μικρή και δήλωσε ότι “ο Μηταράκης λέει ψέμματα” και ότι “είναι πολλά τα λεφτά” αναφερόμενος στο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης αρνήθηκε να εισέλθει στα ενδότερα της Δομής δηλώνοντας: “Εγώ θα μπω σε hot spot όταν φύγουν όλοι αυτοί” και επαναφέροντας την πρότασή του ότι οι “λαθρομετανάστες” πρέπει να μεταφέρονται σε ερημικά ελληνικά νησιά έως ότου απελαθούν. Οι λέξεις “πρόσφυγες” και “παράτυποι μετανάστες” δεν υπάρχουν, ως γνωστόν στο λεξιλόγιο του κου Βελόπουλου ο οποίος εκτίμησε ακόμα ότι αν τελικά εφαρμοστεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το ΚΥΤ Φυλακίου θα χωράει 3.500 άτομα και “θα γίνει μία μουσουλμανική πόλη πίσω από το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα”.

Επίσης, ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι θέτει τους νομικούς του κόμματος στη διάθεση τους αναφορικά με την προσπάθεια ανατροπής του κυβερνητικού σχεδιασμού, ενώ δεν συνάντησε τους Μητροπολίτες του Έβρου καθώς όπως είπε δεν το κάνει ποτέ διότι οι “ορθόδοξες” επαφές του περιορίζονται με μοναχούς του Αγίου Όρους.

Επιστρέφοντας στην Αλεξανδρούπολη ο κος Βελόπουλος είχε συνάντηση και με αντιπροσωπεία του Συλλόγου “Αινήσειο Δέλτα” καταγράφοντας και τη δική τους ανησυχία για το ενδεχόμενο που τελικά η κυβέρνηση δεν κάνει δεκτές τις ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας και εφαρμόσει τον σχεδιασμό της για την αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου.