Δήμος Σουφλίου: Πολυήμερη η ταλαιπωρία στους απομακρυσμένους οικισμούς που έμειναν χωρίς ρεύμα

Για περίπου τρία 24ωρα έμειναν χωρίς ρεύμα οι απομακρυσμένοι οικισμοί του Δήμου Σουφλίου – αυτοί που ανήκουν στον λεγόμενο ορεινό όγκο- λόγω των ζημιών που προκάλεσε το σύντομο κύμα κακοκαιρίας του διημέρου 26-27 Ιανουαρίου.

Η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης πολλών οικισμών (ανάμεσά τους Μικρό και Μεγάλο Δέρειο, Ρούσσα, Γονικό κα) και για την αποκατάστασή τους απαιτήθηκαν περίπου τρία 24ωρα με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Ταυτόχρονα, σημαντικές ζημίες καταγράφηκαν και στο δίκτυο ύδρευσης της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ βλάβες καταγράφηκαν και σε άλλους Δήμους του βορείου Έβρου κατά κύριο λόγο στην ηλεκτροδότηση.

Συνεπεία της μη ηλεκτροδότησης όμως, διακόπηκε και η λειτουργία πολλών αντλιοστασίων σε διάφορες περιοχές που είχαν ως αποτέλεσμα τις διακοπές στην παροχή ύδρευσης σε πόλεις και οικισμούς.

Η αποκατάσταση των βλαβών βαίνει πλέον προς ολοκλήρωση, ωστόσο η έκτασή τους προβλημάτισε σημαντικά τις τοπικές αρχές, που ζήτησαν ιδιαίτερη συνδρομή από τα αρμόδια υπουργεία.