Ξάνθη: Γρονθοκοπήθηκε υπάλληλος της Περιφέρειας μέσα στο γραφείο του!

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι οδηγείται η κατάσταση και στην Ξάνθη, αφού πλέον εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα δέχονται λεκτικές και σωματικές επιθέσεις εν ώρα εργασίας! Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης κάποιος εργαζόμενος δέχθηκε τις γροθιές ενός πολίτη, ο οποίος επέμενε να εξυπηρετηθεί παρά το γεγονός ότι δεν είχε κλείσει ραντεβού ως όφειλε κατόπιν όσων ορίζουν τα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τον κορωνοϊό.

Το περιστατικό ανέδειξε η παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση εκδίδοντας ανακοίνωση συμπαράστασης προς τον υπάλληλο και ζητώντας ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους.

“Προφανώς καταδικάζουμε την συγκεκριμένη επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος της Π.Ε. Ξάνθης, και θέτουμε σε ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά καιτων εξυπηρετούμενων σε αυτές. Σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν δικαιολογίες.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση της ΠΑΜΘ, φαίνεται να μην λαμβάνει σοβαρά την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από τέτοια φαινόμενα. Παράλληλα έχουν καταγραφεί ελλείψεις και όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Η ασφάλεια εργαζομένων και εξυπηρετούμενων πολιτών σε όλα τα επίπεδα πρέπει να είναι προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας. Δυστυχώς το γεγονότα δείχνουν και εδώ σημαντική αδράνεια.
Η Περιφερειακή Σύνθεση εκφράζει συμπαράσταση στον εργαζόμενο, ευχόμαστε να μην υπάρχουν ζητήματα βλάβης της υγείας του και καλούμε την διοίκηση επιτέλους να ασχοληθεί με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι με τη συνήθη καθυστέρηση και προχειρότητα της”, αναφέρει η ανακοίνωση.