Αλεξανδρούπολη: Τρεις μαθήτριες βάζουν τους Τρεις Ιεράρχες στα Social Media!

Μία πολύ πρωτότυπη εργασία εκπόνησαν τρεις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου “Δόμνα Βιζβίζη” της Αλεξανδρούπολης, οι οποίες μελέτησαν το βίο και το έργο των Τριών Ιεραρχών. Οι  Χάιντη Δασκαλογιαννάκη, Ελένη Μίντογλου και Μαρία Ντάσκαρη, που φοιτούν στην Γ’ τάξη ε υπεύθυνη καθηγήτρια τη Θεολόγο κ. Γιαννάκου Κωνσταντία ετοίμασαν ένα βίντεο αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων.

Οι Τρεις Ιεράρχες έχουν ακόμη και λογαριασμούς στα Social Media και οι μαθήτριες μέσω της δημιουργικής γραφής έχουν περιγράψει τους βίους τους με όρους του “σήμερα”, αποσπώντας ήδη εξαιρετικές κριτικές.

Εντυπωσιασμένος ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης

Οι μαθήτριες παρουσίασαν το έργο τους (το οποίο μάλιστα δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από απόσταση) στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, ο οποίος τις συνεχάρη και δήλωσε την έκπληξή του από το όμορφο αποτέλεσμα.

Ο κ. Άνθιμος προτρέπει δε και τους άλλους μαθητές των σχολείων μας να παραδειγματιστούν και να ψάξουν τη ζωή και τα έργα των Τριών μεγάλων αυτών Ιεραρχών που είναι επίκαιροι ακόμα και 1600 χρόνια μετά την κοίμησή τους.

Στο πλαίσιο του ίδιου project οι μαθήτριες έφτιαξαν και ένα διαδικτυακό, διαδραστικό παιχνίδι. Πατώντας εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε κι εσείς τις ικανότητες σας!