Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Διδυμοτείχου: “Το Νοσοκομείο πρέπει να λειτουργήσει αυτόνομα”

Την ανάγκη να λειτουργήσει αυτόνομα το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου προέταξε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων σε αυτό Έφη Μπουτζίκα. Η κα Μπουτζίκα συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση “100 Χρόνια Επιμελητήριο – LIVE” παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα για την προσφορά του Σωματείου και στον χαιρετισμό της επεσήμανε το την ένδεια του ακριτικού νοσοκομείου κυρίως σε προσωπικό.

Η κα Μπουτζίκα αναφέρθηκε και στην πρόσφατη κρίση της οποίας διήλθε το Νοσοκομείο, όταν μεγάλο μέρος του προσωπικού του προσβλήθηκε από κορωνοϊό. “Πριν από 1.5 μήνα το Νοσοκομείο μας δοκιμάστηκε, αποδεκατίστηκε το υγειονομικό προσωπικό”, σχολίασε η κα Μπουτζίκα, για να πει ακόμα οι εργαζόμενοι δεν εξέτασαν ποτέ το ενδεχόμενο να κλείσει το νοσοκομείο το οποίο όπως είπε η ίδια “είναι ένα νοσοκομείο που κρατάει σύνορα”.

Στην ίδια τελετή τιμήθηκαν και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, με τον πρόεδρο του ΣΥΚΝΕ Χριστόδουλο Τοψίδη να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας. Ο κος Μεντίζης υπογράμμισε ότι “δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό” και κάλεσε όλους να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Την ίδια ώρα, προέτρεψε όλους να συμμετέχουν στον εμβολιασμό αναφερόμενος και στο γεγονός ότι 22 υγειονομικοί ανά την Ελλάδα έχουν χάσει την μάχη με τον κορωνοϊό και άλλα 14 νοσηλεύονται.

Δείτε εδώ τις τοποθετήσεις των δύο υγειονομικών