Χριστόδουλος Τοψίδης για ΔΕΣΜΟΣ: «Η πρόεδρος της ΔΕΣΜΟΣ να εφαρμόσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης»

Απαντήσεις στο θέμα που απασχολεί εσχάτως την επικαιρότητα και αφορά την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΔΕΣΜΟΣ ΑΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κος Τοψίδης επεσήμανε ότι τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ είναι συναινετικά στο να βρεθεί η λύση ώστε να τρέξουν όλα τα προγράμματα της ΔΕΣΜΟΣ και δη αυτό που αφορά την Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας όμως ότι η πρόεδρος της εταιρίας Κατερίνα Ιωαννίδου είναι αυτή που δεν εφαρμόζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία μάλιστα συνιστά και τη λύση στο πρόβλημα.

Στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «100 χρόνια Επιμελητήριο Έβρου – LIVE, στο πλαίσιο των απαντήσεων του, ο κος Τοψίδης εξήγησε μεταξύ άλλων ότι στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ στις 18/11/2020 η πρόεδρος Κατερίνα Ιωαννίδου είχε φέρει μία πρόταση «που έλεγε ότι πρέπει να κάνουμε 15 προσλήψεις για να τρέξει το πρόγραμμα αυτό (εν. της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης) γρήγορα και άμεσα». Διευκρίνισε δε, ότι η άλλη πρόταση που έγινε από τα Επιμελητήρια, ήταν να αξιοποιηθεί το Μητρώο του ΕΦΕΠΑΕ, που είναι ένα Μητρώο Αξιολογητών με 5.000 μέλη σε όλη τη χώρα.

«Αυτό το Μητρώο αξιοποιεί το Υπουργείο Ανάπτυξης για όλα τα προγράμματα, αυτό το Μητρώο αξιοποίησαν οι υπόλοιπες Περιφέρειες για να έχουν γρήγορη αποτελεσματικότητα. Και στη Γενική Συνέλευση της 18/11/2020 αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας, του εκπροσώπου της Περιφέρειας, ομόφωνα, ότι

θα πάμε σε αυτό το Μητρώο. Και η πρόεδρος δεν έχει εκτελέσει αυτήν την απόφαση. Είναι καθαρά ευθύνη της Προέδρου, δεν αφορά τα Επιμελητήρια, δεν υπάρχει καμιά κόντρα, δεν υπάρχει καμιά δικαστική διαμάχη από τα Επιμελητήρια προς την Περιφέρεια και όπως είπα όλα τα υπόλοιπα είναι πολιτικά. […] Η δική μας η θέση είναι πάντοτε συναινετική. Δεν διεκδικήσαμε ποτέ τα Επιμελητήρια να έχουμε την πρωτοκαθεδρία, να έχουμε τη Διοίκηση – κανένας Πρόεδρος Επιμελητηρίου δεν θέλει να γίνει πρόεδρος στη ΔΕΣΜΟΣ […]» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Τοψίδης.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, η κα Ιωαννίδου σε μία σειρά εμφανίσεων της σε τοπικά ΜΜΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα Επιμελητήρια ευθύνονται για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης.