Search
Close this search box.
Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Αλεξανδρούπολης καλεί σε διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχείο

Φαίνεται τελικά ότι η πανδημία, οι καραντίνες και τα κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να ψηφίζει η κυβέρνηση αντιεκπαιδευτικούς νόμους και μάλιστα κλείνοντας μάτια, αυτιά και τις πόρτες του υπουργείου σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Οι οποίοι ζητούσαν και ακόμα ζητούν τι; ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με κρατική ευθύνη για την εξασφάλιση της προστασίας της υγείας και της μορφωτικής διαδικασίας. Και αντί να πάρει έστω και ένα ουσιαστικό μέτρο, άνοιξε τα σχολεία της πρωτοβάθμιας χωρίς καθαρίστριες αλλά με ανοιχτά παράθυρα στο καταχείμωνο, κρατάει κλειστά τα σχολεία της δευτεροβάθμιας και διατάζει τηλε-αξιολόγηση και βαθμολόγηση παιδιών με ζαλισμένα κεφάλια και γουρλωμένα μάτια από τα κινητά και τα τάμπλετ ή ακόμα και παιδιών που δεν συμμετέχουν καν στην τηλε-εκπαίδευση, αφού δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό 

Αυτό που φρόντισε πολύ καλά όμως το υπουργείο είναι η έκδοση ανεφάρμοστων υγειονομικών  πρωτοκόλλων και η ψήφιση νομοσχεδίων σε συνθήκες καραντίνας, κατά τη συνήθη προκλητική τακτική του. 

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση την άνοιξη, την ψήφιση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τον Δεκέμβρη, φέρνει 3ο αντιδραστικό νομοσχέδιο σε αυτές τις συνθήκες. 

 Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που θέλουν να σπουδάσουν. 

Μάλλον δεν επιδιώκει την «αριστεία» αλλά κάποιου είδους «αριστοκρατία»! 

Δηλώνουμε για άλλη μία φορά ότι δεν θέλουμε άλλη μία σχολική χρονιά χαμένη-θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά με όρους ασφάλειας, προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών μας. 

Καλούμε δημόσια σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δράσης που ξετυλίγεται πανελλαδικά: 

 τους τοπικούς συλλόγους εκπαιδευτικών, γυναικών, γονέων, τα σωματεία εργαζομένων, φορείς, γονείς και εκπαιδευτικούς που αγωνιούν για να απαιτήσουμε:  

 • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα. 
 • Καμιά αλλαγή, ειδικά φέτος, στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής τους. 
 • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση. 
 • Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες. 
 • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία.  
 • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία. 
 • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών – καμιά πρόσληψη «από το παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης.  
 • Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία. 
 • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία. 
 • Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων. 
 • Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. 
 • Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. – Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. 
 • Να παραταθεί ο χρόνος παράδοσης της βαθμολογίας, χωρίς τηλε-αξιολόγηση. 

                                                                                Αλεξανδρούπολη, 20/1/2021 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ