Search
Close this search box.
Ανοίγει το λιανεμπόριο στις 18/01 – Το “δώρο” του Άδωνι Γεωργιάδη στους επαγγελματίες

Μέτρα στήριξης της αγοράς που επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 18/01 υπό αυστηρούς περιορισμούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Πρωινοί Τύποι”. Ο υπουργός είπε ότι θα τρέξουν δύο προγράμματα κρατικής επιδότησης των τόκων των ενήμερων δανείων των επαγγελματιών εκ των οποίων το ένα θα είναι τρίμηνης διάρκειας και το άλλο εννιάμηνης – κατ’ αντιστοιχία του προγράμματος “Γέφυρα” που αφορά τα στεγαστικά δάνεια.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι έμποροι

Την ίδια ώρα οι έμποροι απανταχού στην Ελλάδα περιμένουν με το κλειδί στο χέρι να ξανανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, έστω και με τους αυστηρούς περιορισμούς που εδράζονται στην πανδημία. Σύμφωνα με αυτούς, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τμ., οι πελάτες θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 2 μ μεταξύ τους ενώ η μετακίνηση προς τα εμπορικά κέντρα/καταστήματα θα γίνεται με SMS -2- στο 13033 (θα ισχύουν και χειρόγραφες διαβεβαίωσεις) το οποίο όμως θα έχει διάρκεια δύο ώρες γι’ αυτό συνίσταται και η διατήρησή του μέχρι την επιστροφή στο σπίτι ώστε να τεκμαίρεται η μετακίνηση σε περίπτωση ελέγχου.

ΕΣΑ και Επιμελητήριο χαιρετίζουν το άνοιγμα του Λιανεμπορίου 

«Αγαπητοί συνάδελφοι δόθηκε το σήμα επανεκκίνησης του λιανεμπορίου. Η συγκίνηση μεγάλη για όλους εμάς, που μετά από δύο μήνες με κλειστές επιχειρήσεις , με όλες τις δυσκολίες που περάσαμε και την υπομονή και την επιμονή μας, ξεκινάμε με αισιοδοξία το άνοιγμα των καταστημάτων μας, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η προσπάθεια που καταβάλαμε το τελευταίο διάστημα έπιασε τόπο.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία επανεκκίνηση με δύσκολους κανόνες που απαιτεί από όλους μας, καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές, υπευθυνότητα και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών προφυλάξεων γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία», δήλωσε επί της απόφασης επανεκκίνησης του λιανεμπορίου η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βίβιαν Κουρμπανιάν, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης δηλώνοντας: Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Έβρου χαιρετίζω το άνοιγμα του Λιανεμπορίου που τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021. Γνωρίζουμε βέβαια ότι οι συνθήκες και η μέθοδος επαναλειτουργίας της αγοράς δεν είναι οι ιδανικές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τη βελτίωσή τους. Ευελπιστώ ότι τόσο οι καταστηματάρχες, όσο και οι καταναλωτές θα επιδείξουν συμμόρφωση στα υγειονομικά μέτρα, ώστε η κατάσταση να βελτιώνεται συνεχώς και να επιστρέψουμε στην πλήρη κανονικότητα το συντομότερο δυνατό”.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι παρά το άνοιγμα τους, όλες οι επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 18/01 θα συνεχίσουν να λογίζονται ως πληττόμενες, που σημαίνει ότι θα είναι δικαιούχοι όλων των ευεργετημάτων που δίνει η κυβέρνηση σε αντιστάθμισμα των οικονομικών ζημιών που προκαλεί η πανδημία.