Αυτά είναι τα προβλήματα στην υδροδότηση της Αλεξανδρούπολης και Φερών

Σοβαρές ζημιές στον αγωγό μεταφοράς του νερού από το φράγμα του υδροταμιευτήρα προς τα διυλιστήρια προκάλεσε τελικά η θεομηνία της 12ης Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη. Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή είχε ενημερώσει για ενδεχόμενα προβλήματα στην υδροδότηση και περίπου 24 ώρες μετά την εκτόνωση του καιρικού φαινομένου η κατάσταση εκτιμήθηκε και έχει ως εξής:

Στις περιοχές Αλεξανδρούπολη, Χιλή, Απαλός, Παλαγία, Αμφιτρίτη και Μαΐστρο διακόπηκε η παροχή νερού από το φράγμα και τέθηκαν σε λειτουργία τις Γεωτρήσεις από τις οποίες πλέον προμηθεύονται νερό οι καταναλωτές. Τούτο έγινε, διότι υπήρξε θραύση του αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα προς τα διυλιστήρια.
Όσον αφορά την Δυτική πλευρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η κακοκαιρία δεν προξένησε κάποια ζημιά στο δίκτυο και συνεχίζεται η απρόσκοπτη παροχή νερού από τις γεωτρήσεις, όπως και πριν .
Η παροχή νερού στην πόλη της Αλεξανδρούπολης καθώς και σε όσα Δημοτικά διαμερίσματα υδροδοτούνται αυτή τη στιγμή είναι ασφαλής και τελεί κάτω από όλες τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις σύμφωνα με τους κανόνες που αφορούν στον ποιοτικό έλεγχο του νερού. Γίνονται συνεχώς έλεγχοι και θα συνεχίσουν να γίνονται.

Σε ό,τι αφορά τις Φέρες, σε κανονικές συνθήκες η περιοχή υδροδοτείται από τρεις γεωτρήσεις.

Υπάρχει ζημιά στον αγωγό μεταφοράς νερού από την γεώτρηση της Ιτέας λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου.
Η μερική διακοπή οφείλεται στο γεγονός ότι λειτουργεί μόνο μια γεώτρηση αντί των τριών και συγκεκριμένα η γεώτρηση Μπίλιου. Παρέχονται εμφιαλωμένα νερά σε όλους τους κατοίκους για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.