SOS για τον Ερυθροπόταμο στο Διδυμότειχο – Ανεβαίνει η στάθμη του

Στον Ερυθροπόταμο του Διδυμοτείχου έχει στραμμένη την προσοχή της η Πολιτική Προστασία του Νομού Έβρου καθώς η στάθμη του ανεβαίνει επικίνδυνα. “Μετά τις ενημερώσεις των τελευταίων ημερών από την ΕΜΥ, αλλά και τις πρόσφατες αναφορές από την Πρεσβεία μας στη Σόφια για έντονες βροχοπτώσεις στις λεκάνες απορροής των ποταμών Νέστου και Έβρου, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου παρακολουθούν τα φαινόμενα και είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυξημένη ετοιμότητα υπάρχει στη λεκάνη απορροής του Ερυθροποτάμου, όπου μετά τη βροχόπτωση αναμένεται τις επόμενες ώρες αύξηση της στάθμης του ποταμού” ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Την ίδια ώρα, καλεί όλους να μην χρησιμοποιούν τις ιρλανδικές διαβάσεις λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

Δύσκολη η κατάσταση στη Βουλγαρία
Πάνω από 100 περιοχές στην βορειοδυτική Βουλγαρία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Οι εταιρίες ρεύματος κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή στην δυτική Βουλγαρία.

Εν τω μεταξύ αναμένεται μεγάλος όγκος βροχής στη διάρκεια της ημέρας και στη Νότια Βουλγαρία. Ήδη έξι περιοχές της νότιας χώρας τελούν σε “Πορτοκαλί” Συναγερμό ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις σε όλη τη χώρα (με πληροφορίες από το novinite.com)