Ξαναγίνεται νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Ξαναγίνεται νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με βάση το νέο σχέδιο που εφαρμόζει η 4η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Δημήτρη Τσαλικάκη, τη δεδομένη περίοδο υπάρχει ύφεση στην έξαρση της πανδημίας και επιχειρείται μία αποσυμφόρηση των μικρών νοσοκομείων, ώστε να αναδιοργανωθούν και να επανέλθουν στη μάχη αν και εφόσον προκύψει τελικά το λεγόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Με βάση όσα μεταδίδει το iatronet.gr, σε ό,τι αφορά τη Θράκη οι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται μόνο στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο διά του Διοικητή του Βαγγέλη Ρούφου δηλώνει έτοιμο να τους δεχτεί καθώς πλέον νοσηλεύει 40 ασθενείς με Covid-19 στις απλές κλινικές και 8 άτομα στη ΜΕΘ (σε σύνολο 21 κλινών).

Σύμφωνα με το σχέδιο τα νοσοκομεία Ξάνθης και Κομοτηνής θα κρατούν τα “ύποπτα” κρούσματα για 24 ώρες το πολύ και εφόσον υπάρχει θετικό PCR τεστ ο/η ασθενής θα μεταφέρεται για συνέχιση της νοσηλείας στην Αλεξανδρούπολη.

Ήδη από χθες Δευτέρα εστάλησαν περίπου 15 ασθενείς από την Κομοτηνή στην Αλεξανδρούπολη. Οι covid ασθενείς της Δράμας θα μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Καβάλας και των Σερρών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας είχε αρθεί ο σχεδιασμός περί νοσοκομείων αναφοράς καθώς όλα τα νοσοκομεία διαχειρίζονταν ασθενείς με κορωνοϊό.