Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: “Συντελείται δολοφονία της μεσαίας τάξης”
Με οργή και απογοήτευση υποδέχτηκε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης την συνέχιση του lockdown και την άρση του μέτρου για την λειτουργία της αγοράς με click away. “Εκτός πραγματικότητας η νέα αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου η οποία ελήφθη ερήμην της αγοράς και των εμπόρων.
Οι ισχυρισμοί δε περί αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου κατά 8-9% λόγω της λειτουργίας της αγοράς με click-away χαρακτηρίζονται ως αστείοι, λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά των πολιτών κατά τη διάρκεια των εορτών, τον συνωστισμό εντός των super markets αλλά και τις καθημερινές εικόνες εκτός των τραπεζών.
Η συμπεριφορά των εμπόρων υπήρξε υποδειγματική , από τον Μάρτιο του 2020 και καθόλη τη διάρκεια της υγιειονομικής κρίσης, και χαρακτηρίστηκε από υπευθυνότητα, συλλογική και ατομική, η οποία διασφάλισε τη δημόσια υγεία”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος εκτιμά ότι “συντελείται δολοφονία της αγοράς και φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης!”
Εν τω μεταξύ, σήμερα 11 Ιανουαρίου ξεκινούν και οι χειμερινές εκπτώσεις του 2021, με τους καταναλωτές να μπορούν να κάνουν ψώνια μόνο ηλεκτρονικά.