Search
Close this search box.
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στα Νοσοκομεία της Θράκης

Ξεκίνησαν από σήμερα οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμοτείχου, της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα παρέλαβαν εμβόλια χθες Πέμπτη 07/01 και από σήμερα ξεκίνησε η χορήγηση στο προσωπικό.

Σε ο,τι αφορά το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αυτό παρέλαβε 350 εμβόλια στην πρώτη παράδοση και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα γίνει και δεύτερη με περίπου 400. Στο Διδυμότειχο έχουν φτάσει 200 εμβόλια προς το παρόν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, περίπου το 60% του προσωπικού έχει δηλώσει πρόθεση εμβολιασμού. Πάντως η παραλαβή και η χορήγηση των εμβολίων γίνονται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου “Ελευθερία” που έχει καταρτιστεί από το Υπουργείο Υγείας με απώτερο στόχο τη δημιουργία της λεγόμενης “ανοσίας της αγέλης” στην ελληνική επικράτεια.

Τα εμβόλια που διαθέτει η Ελλάδα προς το παρόν είναι της εταιρίας Pfizer/BionTech ωστόσο σύντομα θα προμηθευτεί και το αντίστοιχο της εταιρείας Moderna το οποίο πριν από μερικές ημέρες πήρε τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή.