Ένα ευχάριστο νέο έρχεται από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, για να μας θυμίσει ότι πέρα από τον κορωνοϊό συμβαίνουν και άλλα πράγματα, και μάλιστα όμορφα. Πλέον, το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης διαθέτει και Παιδοορθοπαιδικό Εξωτερικό Ιατρείο, το οποίο δημιουργήθηκε με τις επίμονες προσπάθειες του χειρουργού ορθοπαιδικού Θέμη Τζατζαΐρη, ο οποίος έκανε και τη σχετική ανακοίνωση στα Social media.
Ο ορθοπαιδικός Θέμης Τζατζαΐρης
Ο κος Τζατζαΐρης, έγραψε:
Από τη στιγμή που ξεκίνησε η όμορφη αυτή συνεργασία μου με την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του ΠΓΝΑ, είχα βάλει ως στόχο την ίδρυση, για πρώτη φορά στην πόλη μας, ενός αμιγώς Παιδοορθοπαιδικού Εξωτερικού Ιατρείου το οποίο θα εξυπηρετεί τον παιδιατρικό πληθυσμό όχι μόνο της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.
Σήμερα λοιπόν, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, το Παιδοορθοπαιδικό Εξωτερικό Ιατρείο του ΠΓΝΑ παίρνει σάρκα και οστά. Στο ιατρείο μας θα αντιμετωπίζεται μια ευρεία γκάμα παιδοορθοπαιδικών παθήσεων όπως:
1. Κατάγματα – Τραύμα
2. Αναπτυξιακή δυσπλασία ισχίου & προληπτικός υπερηχογραφικός έλεγχος νεογνικού ισχίου
3. Παθήσεις σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, κύφωση κ.α.)
4. Ανισοσκελία – Διαταραχές βάδισης
5. Παθήσεις άκρου ποδός (Ραιβοϊπποποδια | μέθοδος ponseti, πλατυποδία κ.α.)
6. Συγγενείς παθήσεις
7. Εγκεφαλική παράλυση – Νευρομυϊκές παθήσεις
8. Αθλητικές κακώσεις
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Δρόσο Γεώργιο καθώς και τον διοικητή του ΠΓΝΑ κ.

Βαγγέλης Ρούφος

που δίχως την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα είμασταν εδώ σήμερα!

Και μην ξεχνάτε…
“Children are not just small adults, they require treatment tailored to their needs”