ΟΜ.Κ.Ε.: Αναμένουμε τη μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης στη νοηματική

Τα συγχαρητήρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κωφών έλαβε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.) για την πρωτοβουλία του να αποδώσει στη νοηματική γλώσσα το εορταστικό τραγούδι του Δήμου Αλεξανδρούπολης προκειμένου αυτό να γίνει κατανοητό και από μη ακούοντες θεατές.

Ταυτόχρονα, το βίντεο φέρει και υπότιτλους, γεγονός που επισημάνθηκε επίσης από την ΟΜ.Κ.Ε. η οποία όμως “κράτησε” τη δέσμευση περί μετάδοσης των συνεδριάσεων (ή των αποφάσεων) των Δημοτικών Συμβουλίων του Δ. Αλεξανδρούπολης στη Νοηματική Γλώσσα υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι εφόσον υλοποιηθεί θα συμβάλλει στην “ισότιμη συμμετοχή κωφών – βαρήκοων πολιτών στα δρώμενα του Δήμου”. 

Παράλληλα, συγχαρητήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης απέστειλε και Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ ΑΜΘ. Και αυτή η Ομοσπονδία επισημαίνει την επικείμενη απόδοση των συνεδριάσεων στη Νοηματική Γλώσσα, ενώ τονίζεται και η ευχή το παράδειγμα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης να βρει μιμητές και σε άλλους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.