Κινητοποιήσεις επί της εγνατίας οδού ετοιμάζουν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών ΑΜΘ

Την έντονη δυσαρέσκεια τους από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας εκφράζουν οι παραγωγοί που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Σε διαδικτυακό κάλεσμα αναφέρεται ότι για τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 έχει προγραμματιστεί διακοπή της κυκλοφορίας στην εγνατία οδό, με συμμετοχή παραγωγών από τα Σωματεία των πέντε νομών της ΑΜΘ, όμως προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί στο σημείο στο οποίο θα γίνει η συγκέντρωση.

Παρ’ όλα αυτά, οι παραγωγοί δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις για τις οικονομικές ζημίες που υφίστανται λόγω της διακοπής ή του τρόπου διεξαγωγής των λαϊκών αγορών ελέω πανδημίας και ως εκ τούτου αξιώνουν προσοχής.

Σε πανελλήνιο επίπεδο πάντως, οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου που αριθμούν περί τις 500.000 δηλώνουν ότι έχουν υποστεί “ολοκληρωτική καταστροφή” καθώς και ότι δεν έχουν πάρει ούτε καν επίδομα ειδικού σκοπού, ενώ η διαμαρτυρία που τείνει να λάβει πανελλήνια διάσταση χαρακτηρίζεται ως “διαμαρτυρία απόγνωσης και επιβίωσης”.