Άνθιμος Αλεξανδρούπολης: “Φέτος θα στερηθούμε και τη λειτουργία των Φώτων”

“Το κεντρικό νόημα αυτής της μεγάλης εορτής, μετά την κοινωνία του σώματος και το αίματος του Χριστού, είναι ο αγιασμός. Το αγιασμένο νερό που διανέμεται την παραμονή και ανήμερα της εορτής των Φώτων” είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του την Κυριακή 03 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος.

Ο κος Άνθιμος, αφού ανέλυσε την σημαντική γιορτή των Θεοφανείων και τα μηνύματά της, σημείωσε ότι φέτος οι πιστοί δεν θα συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού.

“Φέτος δεν θα μπορέσουμε όπως φαίνεται εξαιτίας της λίγης επιμέλειας που δείξαμε, και που καθιστά την κατάσταση της πανδημίας για τους δύο μήνες που έρχονται δύσκολη. Θα στερηθούμε τη μεγάλη γιορτή” είπε χαρακτηριστικά.

Έσπευεσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι και την παραμονή, αλλά και ανήμερα των Φώτων οι εκκλησίες της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης θα παραμείνουν ανοικτές ώστε οι πιστοί να προμηθευτούν αγιασμό.

Και την Τετάρτη, και την Πέμπτη, οι ναοί θα ανοίξουν μετά τις 09.00 και για όλη την ημέρα (σ.σ. την Πέμπτη ο Μητροπολιτικός ναός θα ανοίξει στις 10.00), ωστόσο ο Μητροπολίτης παρακάλεσε τους πιστούς να προσέρχονται με μεγάλη προσοχή “γιατι δεν είναι καιρός να αδιαφορούμε περί του κακού”.

Φυσικά, προ του ανοίγματος θα έχουν τελεστεί οι λειτουργίες.

Ταυτόχρονα, ο κος Άνθιμος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε υπέρμαχος του εμβολιασμού κατά της νόσου covid-19.