Έβρος: Ανησυχία και στο Τυχερό μετά την ανακοίνωση για νέο ΚΥΤ στο Φυλάκιο

Οι κάτοικοι των οικισμών Τυχερό Προβατώνας και Λευκίμη του Δ. Σουφλίου είχαν επιδιώξει συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη / @ www.reportal.gr

Ανησυχία και στον κεντρικό Έβρο έχει προκαλέσει πλέον η ανακοίνωση της πρόσκλησης για κατασκευή νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2020 είχε γίνει μία μεγάλη κινητοποίηση στον κεντρικό Έβρο και συγκεκριμένα στους οικισμούς Τυχερό, Προβατώνα και Λευκίμη προκειμένου να μην καταργηθεί η 7η Ταξιαρχία που εδρεύει στον Προβατώνα καθώς από τότε υπήρχαν φόβοι μετατροπής των εγκαταστάσεων σε κέντρο κράτησης (ή/και φιλοξενίας) παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Σήμερα, μετά και την ανάρτηση της πρόσκλησης για το ΚΥΤ Φυλακίου στη Διαύγεια, ο αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης ανατρέχει στην κινητοποίηση και σημειώνει: «Όταν τον Οκτώβριο στο Τυχερό ο κόσμος βγήκε στους δρόμους δίνοντας αγώνα για να μην καταργηθεί η 7η Ταξιαρχία Προβατώνα κάποιοι μας κουνούσαν το δάχτυλο και μας λέγαν ‘ εμπιστοσύνη στους θεσμικούς ‘ ……… μααααα……. το είπε ο υπουργός !!!!!

Το νέο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδος θα είναι η αρχή για την δημιουργία και άλλων τέτοιων δομών στον Έβρο.
Εάν η τοπική κοινωνία της Ορεστιαδος αποφασίσει κινητοποιήσεις πρέπει όλος ο Έβρος να συμμετέχει δυναμικά……»