Έβρος: Μειώνεται το όριο ύψους στις γυναίκες υποψήφιες συνοριοφύλακες;

Θετικά εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθεί το όριο ύψους στις γυναίκες υποψήφιες στον επικείμενο διαγωνισμό πρόσληψης συνοριοφυλάκων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τουλάχιστον αυτό διατείνεται ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, που είχε συνάντηση μαζί του κατά την σύντομη περιοδεία του στον Έβρο.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο αντιπεριφερειάρχης πρότεινε στον Υπουργό ΠΡΟΠΟ και την αύξηση του ορίου ηλικίας στην ίδια προκήρυξη – αίτημα που έχει τεθεί και τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο κος Χρυσοχοΐδης δήλωσε θετικός και στο ενδεχόμενο επανασύστασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε για άλλη μία φορά τον Έβρο και αρχίζοντας από τις Καστανιές έφτασε μέχρι τις Φέρες.

Κατά κύριο λόγο επιθεώρησε την κατασκευή του φράχτη σημειώνοντας ότι “ο παλιός φράχτης άντεξε, χάρη στον ηρωισμό της αστυνομίας μπροστά και του στρατού εκεί πίσω, ο φράχτης αυτός πληγώθηκε μεν και είχε ζημίες αλλά άντεξε. Τώρα πια είμαστε πολύ θωρακισμένοι”

Αναφερόμενος στον νέο τόνισε ότι “είναι πραγματικά θωρακισμένος, είναι ένα εξαιρετικό, ένα ιστορικό έργο, μνημειώδες έργο για την ασφάλεια της χώρας”

Στις Καστανιές ο κος Χρυσοχοΐδης δέχτηκε και δώρα από τις γυναίκες του τοπικού συλλόγου, οι οποίες τον ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον που έχει δείξει από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι σήμερα.