Τα δίκτυα 5G έρχονται στην Ελλάδα: Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τις συχνότητες από την ΕΕΤΤ

Ολοκληρώθηκε σήμερα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η δημοπρασία για τις συχνότητες του 5G (700 MHz, 2 GHz, 3400 – 3800 MHz και 26 GHz)

Οι Cosmote, Vodafone Ελλάδος και Wind Hellas θα καταβάλουν στο Δημόσιο συνολικά 372 εκατ. ευρώ για τις συχνότητες που θα χρησιμοποιηθούν για τα δίκτυα 5G στην κινητή τηλεφωνία.   Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού ανάβει το πράσινο φως για το 5G στην Ελλάδα, ενώ πλέον ο στόχος είναι τα πρώτα εμπορικά δίκτυα να είναι διαθέσιμα στις αρχές της νέας χρονιάς (εντός του πρώτου τριμήνου) και από αυτό το σημείο και μετά – όπως είχε πει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών – να προστίθεται νέα δίκτυα κάθε εβδομάδα.

Στο υπουργείο εκτιμούν ότι σε βάθος δεκαετίας τα δίκτυα 5ης γενιάς και οι εφαρμογές που θα τα ακολουθήσουν σε όλους τους κλάδους θα δημιουργήσουν 69.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η προστιθέμενη αξία τους στην οικονομία θα φτάσει έως και τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

lifo.gr