Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Χωρίς ρεύμα ο οικίσκος αναμονής συνοδών

Χωρίς ρεύμα παραμένει ο οικίσκος αναμονής συνοδών στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του. Οι οικίσκος τοποθετήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες για τις ανάγκες των συνοδών που μεταφέρουν ασθενείς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (αλλά και για όποια άλλη ανάγκη προκύψει) μόνο που για κάποιο λόγο δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, άρα δεν έχει ούτε θέρμανση, ούτε φως.

Σε ό,τι αφορά τη θέρμανση, αυτή δεν προβλέπεται ούτως ή άλλως από τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς ο ανακυκλούμενος αέρας από τα air conditions είναι δυνάμει επικίνδυνος για τη διάδοση του κορωνοϊού, όμως το φως είναι απαραίτητο για τις ώρες που περιμένει κάποιος/α την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ανθρώπου που έχει μεταφέρει στο ΤΕΠ. Έτσι, οι περισσότεροι συνοδοί περιμένουν στα αυτοκίνητά τους, γεγονός μάλιστα που έχει παρατηρηθεί και από μέλη του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η αντίθετη άποψη βέβαια λέει ότι είναι λάθος να υπάρχει οικίσκος αναμονής συνοδών καθώς δύναται να προκαλέσει συνθήκη συγχρωτισμού, όμως εφόσον στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αποφασίστηκε η τοποθέτησή του, παραμένει απορίας άξιο το γιατί δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις. (Σ.σ. σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας δεν υπάρχουν αντίστοιχες υποδομές).

Προφανώς, τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα στα οποία περιλαμβάνεται και η μη προσέλευση κοινού ισχύουν και στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης (το οποίο υπήρξε και Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό), ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρετικές εκείνες περιπτώσεις που άνθρωποι χρήζουν άμεσης μεταφοράς στο Νοσοκομείο η οποία γίνεται από οικείους ή συγγενείς τους.