Αλεξανδρούπολη: Αναβάλλονται λόγω καιρού τα τεστ covid στην Άβαντος

Ο βροχερός καιρός χάλασε τα σχέδια της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου σχετικά με την δειγματοληπτικό έλεγχο covid στην περιοχή της Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε ανάρτηση που έκανε στη σελίδα της στο Facebook η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, πλην όμως δεν αναφέρει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ότι τα test είχαν προγραμματιστεί για το διήμερο 10 & 11 Δεκεμβρίου 2020.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Αναβάλλονται οι δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για την ανίχνευση αντιγόνου του κορωνοϊού στην περιοχή Άβαντος (στην αλάνα Κακαλή) στην Αλεξανδρούπολη, που ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των καιρικών φαινομένων που σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα επικρατούν στην περιοχή.

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα προγραμματίσουν εκ νέου τη δράση και οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα”. 
Πάντως είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι δεν είχε προβλεφθεί το ενδεχόμενο της κακοκαιρίας εφόσον η περίοδος που διανύουμε διέπεται από άστατο καιρό καθότι είναι χειμώνας.